avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarirea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarirea de divort

buna seara .am si eu o intrebare sotul mamei(tatal vitreg) a divortat de mama mea la onesti jud.bacau fara ca ea sa stie nu a fost citata nu nimic. acum a aflat si doreste sa scoata hotarirea de divort pentru a-si face buletinul .mentionez ca ei s-au cununat la motru jud gorj din cit stiu si eu se pare ca hotarire de divort se trimite si la starea civila unde sa facut cununia acum va intreb pe dumnavoastra daca este asa sau nu .eu nu ami pot da sigur cu parerea dumneavoastra va cer ajutorul sa ma informati daca este sau nu asa . va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 21:14, 18 Aprilie 2011
actul de care are nevoie , adica, hotarirea de divort, se afla la grefa instantei care a pronuntat-o si nu la starea civila . poate sa o obtina de la instanta care a pronuntat divortul ptr. a-si face buletin.
sentinta de divort se transmite si serviciului de stare civila a primariei unde s-a incheiat casatoria, cel putin asa ar trebui sa se intample...;) insa ea se afla si la arhiva judecatoriei unde s-a pronuntat divortul ( la dosarul cauzei)
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
ea nu are posibilitatea de a veni de la motru la bacau si credea ca o poate scoate de la starea civila( copie binenteles )din motru pe urma sa faca tot posibilul sa merga la bacau dar ai expira buletinul si de aceea am pus acesta intrebare oricum eu va multumesc mult
bine, dar ii trebuie la scoaterea buletinului hotarirea originala nu in copie sau copia de pe hotarire si celelalte acte solicitate de serviciul evidenta .
am inteles si va multumesc inca o data pentru sfat si promtitudine:)

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort in romania Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua! O doamna a divortat in strainatate.Acolo unde a avut loc si cununia civila de altfel.Cat timp are la dispozitie sa inregistreze divortul in Romania ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca sunt divortata ? mirela_antoaneta mirela_antoaneta buna ziua. vin si cu o intrebare. cum as putea afla daca sunt divortata de fostul sot? suntem despartiti de 13 ani si nu mai stiu nimic de el. el ultimul ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Ghimbovschi Ghimbovschi Solutie: din lipsă de timp pentru deliberare, amână pronunţarea. 15/11/2011 Achitare Solutie: În baza art.11 pct.2 litera a Cod procedură penală ... (vezi toată discuția)