buna ziua. vin si cu o intrebare. cum as putea afla daca sunt divortata de fostul sot? suntem despartiti de 13 ani si nu mai stiu nimic de el. el ultimul domiciliu la avut in moldova noua, jud caras severin, unde am locuit impreuna dar acum nu stiu pe unde este. eu locuiesc in bucuresti si nu am primit nimic de gen ca ar fi bagat divort. cum as putea afla daca mai suntem cununati sau nu? va multumesc
Inteleg ca la separare/ despartire, acum 13 ani, nu erati divortati si va intereseaza daca in acest interval de timp sotul dumneavoastra a facut vreun demers in sensul de a promova o actiune de divort.
Cred ca se poate incepe cu verificarea de la registrul starii civile unde s-a incheiat casatoria, deci la Primaria unde s-a incheiat casatoria, intrucat instanta de judecata in masura in care s-ar fi pronuntat o hotarare de divort, o comunica pentru a fi operata in registrul de stare civila.
Toate comunicarile privind casatoriile si divorturile persoanelor se fac si se noteaza in registrul starii civile de la primaria unde a fost inregistrata nasterea persoanei respective.
Intrebati atat la locul nasterii cat si la locul casatoriei daca pe marginea actelor de nastere, respectiv de casatorie aveti cumva inscrisa mentiunea de divort. Daca nu, apelati la serv.de evidenta unde solicitati a va fii comunicate datele cu care figurati in RNEP.
Divort
mdaria
Buna ziua,
Ma numesc Daria si as vrea unele informatii privind divortul. M-am casatorit in Spania cu un cetatea roman in octombrie 2004.am stat impreuna pana ... (vezi toată discuția)