avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsa acte necesare inregistrarii unui deces in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsa acte necesare inregistrarii unui deces in Italia

Buna ziua,mama mea a decedat in italia ,pentru inregistrarea certificatului de deces la primarie imi cer certificatele de casatorie si sentintele de divort.Mama a fost casatorita de 3 ori : prima data acum cca.40 de ani,a doua oara acum cca.30 de ani(a pastrat numele sotului dupa divort) si a treia oara cu tatal meu care a si murit la un an dupa divort......unde trebuie sa ma interesez sau ce trebuie sa fac pentru a avea aceste certificate si sentinte ? stiu doar ca s-a casatorit cu tatal meu la primaria sectorului 1 altceva nu stiu nimic....tin sa precizez ca eu locuiesc in italia
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
shesniper, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:56, 23 Martie 2013
Duplicat de pe certificatul de casatorie se poate scoate de la primaria unde a avut loc casatoria parintilor dvs. In ce priveste sentintele de divort ele se gasesc la judecatoria de la domiciliul sotilor avut la data divortului . DE asemenea hotararile de divort sunt mentionate la locul nasterii mamei dvs. pe langa certificatul de nastere al acesteia. Luati legatura cu primaria de la locul nasterii si solicitati sa verifice daca sunt facute mentiunile despre fiecare divort .Daca da, sa va comunice numarul sentintei, al dosarului si judecatoria care le-a pronuntat .Dupa ce le identificati va adresati judecatoriilor respective sa va comunice copii legalizate contra cost . Puteti angaja un avocat sau puteti da o procura unei persoane sa se ocupe de toate acestea.
In Italia ati inregistrat decesul?
Sa intelegem ca acum solicitati la primarie transcrierea actului din Italia?
Sunt in posesul certificatului de deces eliberat de autoritatile italiane(primaria de unde avea domiciliul in Italia).Dupa cite am inteles trebuie sa transcriu la primarie certificatul italian pentru a obtine unul romanesc cu care sa deschid succesiunea...
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
shesniper, utilizator
Aveti termen 6 luni pentru transcrierea certificatului de deces. Daca nu sunteti in posesia certificatelor de casatorie sau a sentintelor de divort, starea civila poate solicita un extras dupa actul de nastere al mamei, unde teoretic ar trebui sa figureze casatoriile si divorturile si tot st.civ poate solicita verificare la evidenta persoanelor cu privire la mentiunile pe care le avea inscrise mamam dvs. in RNEP. Daca nu exista aceste mentiuni nu va ramane decat sa solicitati judecatoriilor sentintele de divort dar fiind de atat de mult timp mi-e teama ca nu se mai gasesc in arhive. Mergeti la primarie, explicati ca nu aveti de unde sa obtineti datele si solicitati in scris ajutorul ofiterului de stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)