avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru

Buna ziua!
Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG?
Spre deosebire de filiala, care are personalitate juridica (aceeasi cu organizatia-mama), sucursala este o entitate fara personalitate juridica si, deci, intr-un proces e reprezentata de organizatia-mama.
OG 26/2000 trateaza doar procedura de constituire a filialelor precum si regimul juridic al acestora, fara a face referire si la sucursale. Se pot aplica, insa, dispozitiile dreptului comun cu privire la înfiintarea si functionarea sucursalelor.
Sunt necesare urmatoarele documente:
- hotararea organului statutar de infiintare a sucursalei cu indicarea denumirii sucursalei, a sediului acesteia, a obiectului de activitate, identificarea persoanelor imputernicite sa reprezinte sucursala si limitele mandatului acordat
-dovada sediului sucursalei
Sediul sucursalei poate fi detinut in baza unui contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, contract de inchiriere, contract de subinchiriere, contract de leasing imobiliar, comodat, uz, uzufruct, extras din cartea funciara etc.
Multumesc.
Tot am cautat o intrebare asemanatoare, insa tot nu imi este clar.

Referitor la ONG-uri. Noi suntem Camera de Comert (asociatie non-profit) si dorim sa deschidem un punct de lucru in acelasi oras unde avem sediul social, si anume in Bucuresti. Se aplica aceleasi proceduri ca la ONG-uri? Va rog sa imi spuneti cum si ce trebuie sa fac, pasii necesari si documentele care imi trebuie.

Va multumesc mult!! O zi buna!
Cum s-a infiintat Camera de Comert (asociatie non-profit) .... in baza carei legi ?

Daca este infiintata in baza OG nr.26/2000, atunci se aplica aceleasi reguli ca la ONG. Intrucat aveti sediul social in Bucuresti, puteti sa functionati si in alte sedii din Bucuresti fara a mai fi nevoie de indeplinirea unor formalitati ..:)
Da, este infiintata in baza OG nr.26/2000.... deci se aplica regulile ca la ONG fara a mai depune acte la Registrul Comertului ?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala asociatie non-profit frey frey Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG din strainatate a unei sucursale in Romania. Precizez ca este deschisa deja o ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar suciu_diana suciu_diana Buna ziua, deschiderea unei sucursale in alt judet decat cel al sediului ONG-ului, trebuie inregistrata la judecatoria respectiva? De ce acte este nevoie ... (vezi toată discuția)