avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat pentru parat si reclamant
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat pentru parat si reclamant

Incerc sa fiu f explicit
In cazul procesului 1 avocatul A reprezinta reclamanta X impotriva paratilor Y si Z.
La o saptamana diferenta paratul Y deschide procesul 2 impotriva reclamantei X, deci paratul Y devine reclamant si reclamanta X devine parata, culmea este ca avocatul A reprezinta acum, in procesul 2 pe reclamantul Y (parat in cazul procesului 1). Este legal? ce sepoate face in situatia aceasta, deoarece dosarele sunt pe rol.
Va redau mai jos dispozitii din Legea nr.51/1995 .
ART. 46
(1) Avocatul nu poate asista sau reprezenta parti cu interese contrare in aceeasi cauza sau in cauze conexe si nu poate pleda impotriva partii care l-a consultat mai inainte in legatura cu aspectele litigioase concrete ale pricinii
va trebui s afaceti o reclamatie scrisa la baroul de avocatura. dar amandoi ramaneti fara avocat pt ca acesta va fi suspendat si va plati o amenda.este contrar deontologiei si eticii sa reprezinta o persoana , dupa care sa ii reprezinti pe cei cu care s-au aflat in proces. asta chiar si la distanta de un an , chiar daca de ex Y era parat de dvs in alt proces sa zicem tot nu avea voie. dar inainte de a face aceasta scrisorica la barou va tb sa mergeti la arhiva, sa cereti dosarul nr 2 si solicitati o copie dupa imputernicirea avocatului . acest document il anexati ca dovada la reclamatie impreuna cu contractul de reprezentare pe care l-ati intocmit cu ansul pt primul proces.
Va multumesc,
dar in acest caz unde fac sesizarea?
V-au raspuns colegii. La Baroul in care este inscris avocatul.
Intr-o cauza privind o somatie de plata judecata de Judecatoria B. avocatul debitoarei, dupa ce a depus la dosar imputernicire pentru debitoare s-a prezentat si din partea creditoarei, contestandu-i avocatului acesteia calitatea de reprezentant :duh:. Sigur ca singurul efect obtinut a fost tergiversarea cauzei. Baroul din care face parte avocatul debitoarei n-a luat nicio masura impotriva ei cu toate ca daca ar fi cercetat putin ar fi aflat ca scopul mediat al actiunii era fraudulos si ca era cunoscut de avocat. Dupa parerea mea, acesta ar fi un motiv cat se poate de serios de excludere din avocatura insa, cum am scris deja, nu s-a luat nicio masura.

Alte discuții în legătură

Speta organizare ContSters70582 ContSters70582 Buna tuturor! Am o rugaminte, daca poate cineva rezolva aceasta speta, va rog sa am ajutati si pe mine.Multumesc foarte mult! Prin hotărârea nr. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea codului deontologic - raspunderea avocatului LucianAndrei LucianAndrei As dori sa stiu va rog in termeni reali, in ce masura poate fi tras un avocat la raspundere pentru incalcarea codului deontologic, mai exact in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)