avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... plafon neplatitor tva la intreprinderi individuale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

plafon neplatitor tva la intreprinderi individuale

buna. in sept.2010 am deschis o intreprindere individuala neplatitoare de tva. aduc de vanzare inghetata de la un furnizor din ungaria care este tot neplatitor de tva. intrebarea mea este:
1. care este plafonul care tb. sa-l ating pentru a deveni platitor de tva
2. ce declaratii in plus tb sa fac pt. acest comert intracomunitar.
la finante mi-au spus ca tb. sa platesc tva ori in romania ori in ungaria, iar plafonul pt. neplatitor este de 10000 euro. as vrea sa ma ajutati cu partea de legislatie pt. intrep. indiv. strict. va multumesc

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara pt ii neplatitor de tva valervalentin valervalentin Buna ziua, Pentru o intreprindere individuala care s-a inregistrat fara TVA, cu impozit pe venitul microintreprinderilor, si care la un moment dat face ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara secon-hand mery52 mery52 Buna ziua, am o Intrep. Individ., nu sunt platitor de TVA, si doresc sa cumpar autoturisme secon-hand din U.E. de la persoane juridice si fizice, si sa le ... (vezi toată discuția)