As dori sa stiu cum se stabileste salariul de baza al unui secretar de primarie,in conditiile in care Ordonanta nr.9/2008 a fost abrogata de Legea 330/2009,lege care la randul ei a fost abrogata?
Va multumesc!
Legea 284/2010 prevede doar clasa si coeficientul de ierarhizare pt.secretarul u.a.t,insa cuantumul salariului nu-l stipuleaza!Asta am intrebat!Care este cuantumul salariului de baza?
Pai depinde de comuna, ca sunt si astea pe trei ranguri. In principiu, desi onor Guvernul a abrogat teoretic OG 9/2008, scriind negru pe alb ca salarizarea noilor angajati se face prin raportarea la functii similare aflate deja in plata, faceti un mic exercitiu: luati cuantumul din OG 9/2008 (in functie de rangul comunei) si adunati la el ce sporuri se dau prin primaria respectiva (de vechime, de conditii vatamatoare, etc) si ajungeti la salariul brut. Cu toate ca sporul de vechime pentru functii de conducere este cu dus si intors, intrucat legea 284/2010 spune ca pentru acest tip de functii, clasa de salarizare include si cele 9 clase aferente sporului maxim de vechime (totusi, cum nu se aplica indicatorii de ierarhizare anul acesta, eu cred ca puteti ttusi calcula si sporul de vechime).
Tonul imperativ prin care amintiti ca ati solicitat sa vi se spuna cuantumul salariului, ma determina sa va amintesc faptul ca acest forum este un cadru de informare generala si nu un birou de cadre.
Daca totusi doriti date exacte, asa cum rezulta din tonul imperativ al cererii dvs., cred ca este bine sa va adresati in scris Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Intrucat n-ati precizat aspectele neclare din calculul facut de dvs., probabil ca daca veti studia mai cu sarg L 284 veti reusi sa vi-l determinati singura.
L 284/2010
Art. 10
(1) Salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de încadrare se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare cu valoarea de referinţă, rotunjindu-se din leu în leu în favoarea salariatului.
L 285/2010
Art. 4
(1) Valoarea de referinţă este de 600 lei.
In 2011 nu se aplica coeficientii de ierarhizare si nici clasele de salarizare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Salarizare
barthaanton
sunt functionar public din 2005,din 2011 sunt incadrat in functia publica de politist local clasa I,grad profesionalasitent,gradatia 5,clasa de salarizare ... (vezi toată discuția)