avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Despre Contractul de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Despre Contractul de inchiriere

Buna ziua,
Un contract de inchiriere pentru un apartament nu este valabil decat daca este inregistrat la finante ?
Daca este inregistrat la finante, ma gandesc ca acel contract "apare" undeva... dar unde anume sa caut? In extrasul de carte funciara m-am gandit ca apare ...dar in cartea funciara a apartamentului la punctul c) partea III (Foaie de sarcini) apare :NU SUNT.

asta inseamna ca apartamentul nu are nici o promisiune de vanzare cumparare sau nu exista contract de inchiriere asupra lui ...

Voi ce ma sfatuiti unde sa aflu exact .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 18:24, 19 Aprilie 2011
Contractul de inchiriere se inregistreaza la financiar. Numai acolo apare.
Pentru contractul de locatiune, conform prevederilor legale, se face inscriere de mentiune in CF asupra existentei lui doar in cazul in care perioada de inchiriere este mai mare de 3 ani;evident ca ar trebui sa fie inregistrat la finante orice contract de locatiune(fiind considerat o sursa de venit)-fructe civile.in caz contrar, se inclina balanta spre tenta penala(evaziune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara solkitt solkitt Doresc sa vand un imobil proprietate proprie, cumparatorii folosind credit bancar. Am facut pentru acest imobil 3 acte de inchiriere, unul cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare-notare in cf katalyn7 katalyn7 buna seara, Am intalnit urmatoarea situatie : in cartea funciara a fost notata o promisiune de vanzare la foia C, la sarcini.Contactati cei de la CF refuza ... (vezi toată discuția)