avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA

Buna ziua,
De curand am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a mea.
Eu mergeam linistit cu motocicleta cand un taxi a schimbat banda fara a se asigura, si atunci am franat si nu am mai putut evita, lovind taxiul in bara din spate exact in numar si cazand (aveam si pasagera- noroc ca eram echipati)
eu am avut piciorul in gips 2 saptamani, acum se cerceteaza dosarul la politie.
Inca nustiu cate zile de spitalizare va da IML-ul, certificatele sunt in curs de eliberare.
Problema este ca taximetristul a declarat la asigurare amiabila, unde am fost ulterior dupa accident ca se face vinovat de neasigurare la schimbarea benzii de mers, ceea ce a si facut,.
Apoi asiguratorul ne-a trimis la politie si spital pentru ca eu eram lovit la picior si cica nu puteam face intelegerea amiabila.
La politie taximetristul a declarat altceva, nicidecum ca nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers.
O sa postez o adresa si imi cer scuze fata de moderatori , dar acolo este explicat pe larg tot evenimentul.

[ link extern ]

Mentionez ca am declaratia lui mincinoasa pe acel tipizat care este semnat de el si este inregistrat la asiguratorul RCA, si declaratia martorului pasagera motocicletei care imi sustine declaratia mea si descrie practic adevarul cum s-a produs accidentul.
Ce sanse sunt sa nu-l scoata vinovat pe taximetrist si cum sa procedez cu recuperarea danunelor, am cheltuit 1000 roni cu spitale iml etc, echipament distrus inca vreo 1200 ron, iar la motocicleta am dauna de 800 de euro.
Trebuie neaparat sa am peste 10 zile ? ca sa imi pot recupera daunele produse in urma accidentului , precum si daune morale pentru ca am stat in gips 2 saptamani cu piciorul...?
Nustiu in cat timp se solutioneaza cercetarea dosarului de la politie, pentru ca daca trec 2 luni nu mai pot depune plangere penala...
banuiesc ca toate daunele sunt suportate de catre Rca-ul vinovatului, Dar daca ne scoate culpa comuna? eu mai primesc banii cheltuiti + daunele aferente?
Rog frumos daca ma poate ajuta cineva cum ar trebui sa procedez mai departe?

Multumesc anticipat si sper sa se inteleaga in mare ce am vrut sa exprim aici!
CE MA SFATUITI SA FAC?!
totusi nu as dori procese pe termen lung...cum pot solutiona cel mai simplu aceasta situatie.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
CRAZYMOUSE, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRAZYMOUSE , utilizator 22:35, 21 Aprilie 2011
Formulati plangere penala impotriva conducatorului auto pentru vatamare corporala si constitituiti-va parte civila impotriva acestuia , solicitand si obligarea acestuia la plata daunelor morale aferente suferintei dvs.
Va puteti constitui parte civila pana la citirea rechizitoriului pastrand toate bonurile , facturile , chitantele , retelele , bonurile de transport si recuperare ,toate actele care dovedesc cheltuielile dvs legate de suferinta dvs.
Daunele morale nu sunt cuantificabile .
In aceasta situatie dvs veti solicita o anumita suma , urmand ca instanta sa se pronunte asupra cuantumului acesteia
Multumesc de ajutor!
o intrebare, plangerea penala o formulez si adresez la politie, pentru ca dosarul inca este la ei si se cerceteaza cauzele si vinovatul accidentului. Inca nu au dat un verdict daca si cine este vinovat sau daca va iesi culpa comuna!

Am fost la asiguratorul Rca al taximetristului, unde dupa ce am completat toate formularele le-a pozat si mi le-a dat inapoi , a pozat si daunele motocicletei si ne-a trimis la politie spunand ca eu sunt lovit la picior si asta e vatamare corporala si il depaseste.
Dosarul se cerceteaza la politie, acum nustiu daca s-a facut un PV de constatare pentru ca eu am fost in sala de gips cat s-au facut masuratorile la fata locului. Cert este ca mi-e mi-a fost oprit permisul si mi s-a dat o dovada cu drept de circulatie + o dovada de reparatie (in care nu apare si echipementul moto distrus in accident)
Acum ce ar trebui sa fac , sa merg iar la asigurator, sau sa merg la politie sa depun plangere penala pentru ca sunt parte vatamata dovedita prin certificat iml cerut de politie.?
Daca stie careva ce pas este de urmat il rog sa ma ajute!
Multumesc si fiti cu ochii-n patru ca sunt destui neatenti pe sosele in ziua de azi..
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
CRAZYMOUSE, utilizator
Da , plangerea penala o depuneti la politiei si tot acolo va constituiti parte civila.
Mergeti in ambele parti si daca nu va va conveni suma acordata de asigurator si aveti dovezi pentru a a lua despagubiri civile mai mari in instanta decat suma oferita de societatea de asigurare,mergeti pe aceasta cale.
Daca aveti acte doveditoare ,desi calea instantei este mai anevoioasa ,sumele obtinute pot fi mai mari si in raport cu cheltuielile pe care dovediti ca le-ati efectuat.
In alta ordine de idei , prin intermediul instantei beneficiati si de daune morale
Radu Gabrian, Mediator
Ar fi mai indicat sa astept verdicul politiei sa vedem daca se solutioneaza culpa comuna sau daca este vinovata doar una din parti?
Apoi sa fac plangere penala impotriva vinovatului(banuiesc ca impotriva asiguratorului taximetristului).
De la asigurator nu pot obtine nici o dauna morala fara procez si hotarare judecatoreasca asupra unei sume fixe?
Ar fi indicat sa cer daunele materiale asiguratorului, iar cele morale sa vorbesc cu persoana fizica, taximetristul pentru a nu mai ajunge la proces, care dureaza si oricum la 14 zile de spitalizare nustiu ce suma poate aproba instanta (entorsa picior cu tumefactii- contuzii, gips 14 zile glezna)
Si dupa aceea sa ma duc la asigurator RCA ca sa pot cere despagubirea ,as dori despagubire prin reparatie in regim propriu, eu sa le duc proforma iar ei sa-mi plateasca pretul viitoarelor piese pentru ca astfel pot tine motocicleta si 3 luni in service si nici nu platesc integral reparatia...
Alta intrebare : trebuie sa ma duc la politie sa-l rog pe agentul constataor sa-mi dea dovada pentru echipamentul distrus in urma accidentulu (sunt vreo 300 de euro)? pentru ca asiguratorul e posibil sa faca figuri la despagubirea echipamentului!
CRAZYMOUSE, utilizator
acum am observat ca pe dvada de la politie care mi-a dat-o apare articloul 51

Art.51. - Conducatorul unui vehicul care circula în spatele altuia are obligatia de a pastra o distanta suficienta fata de acesta, pentru evitarea coliziunii.

Adica astia cred ca ma cerceteaza pe mine in loc sa-l cerceteze pe taximetrist...
Sa depun contestatie la PV ca am inteles ca am dreptul de a depune contestatie in max 15 zile , adica mai am vreo 2 zile in care pot depune contestatia.

El nu circula in fata mea ca sa pot pastra o distanta fata de acesta !

Mai degraba intra taximetristul sub incidenta asrticolului asta :
6. Reguli referitoare la manevre
Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
(2) Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe întreaga durata a manevrei.

Plus ca a avut intentia de a opri sa coboare clienta din taxi:

(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesara pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;

Nu numai ca a perturbat circulatia pe drumul public respectiv dar datorita faptului ca a facut acesta manevra de neasigurare la schimbare benzii si intentia de a opri a provocat un accident!

Ce legi de cacao sunt la noi in tara!
Lor le este mai usor sa bage un articol conform pozelor (loviturile de pe masina-motocicleta) decat sa tina cont de declaratia mincinoasa a taximetristului si cele 2 declaratii care sunt impotriva celei date de el...
Nu pot sa cred ca nu or sa tina cont de dinamica accidentului . Daca el se baga in fata mea la o distanta cat de mica (chiar daca ma punea in pericol si perturba circulatia, dar aveam timp sa franez violent dar sa nu lovesc era ok, dar in cazul de fata mi se pare o porcarie)
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa ma duc maine sa fac plangere-contestatie impotriva PV sau sa astept sa se solutioneze cazul la politie, desi nustiu daca il mai pot ataca ulterior, dupa cele 15 zile...

Alte discuții în legătură

Accident motociclist! Glovaschi_sorin Glovaschi_sorin Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)