Buna ziua,
De curand am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a mea.
Eu mergeam linistit cu motocicleta cand un taxi a schimbat banda fara a se asigura, si atunci am franat si nu am mai putut evita, lovind taxiul in bara din spate exact in numar si cazand (aveam si pasagera- noroc ca eram echipati)
eu am avut piciorul in gips 2 saptamani, acum se cerceteaza dosarul la politie.
Inca nustiu cate zile de spitalizare va da IML-ul, certificatele sunt in curs de eliberare.
Problema este ca taximetristul a declarat la asigurare amiabila, unde am fost ulterior dupa accident ca se face vinovat de neasigurare la schimbarea benzii de mers, ceea ce a si facut,.
Apoi asiguratorul ne-a trimis la politie si spital pentru ca eu eram lovit la picior si cica nu puteam face intelegerea amiabila.
La politie taximetristul a declarat altceva, nicidecum ca nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers.
O sa postez o adresa si imi cer scuze fata de moderatori , dar acolo este explicat pe larg tot evenimentul.
[ link extern ]
Mentionez ca am declaratia lui mincinoasa pe acel tipizat care este semnat de el si este inregistrat la asiguratorul RCA, si declaratia martorului pasagera motocicletei care imi sustine declaratia mea si descrie practic adevarul cum s-a produs accidentul.
Ce sanse sunt sa nu-l scoata vinovat pe taximetrist si cum sa procedez cu recuperarea danunelor, am cheltuit 1000 roni cu spitale iml etc, echipament distrus inca vreo 1200 ron, iar la motocicleta am dauna de 800 de euro.
Trebuie neaparat sa am peste 10 zile ? ca sa imi pot recupera daunele produse in urma accidentului , precum si daune morale pentru ca am stat in gips 2 saptamani cu piciorul...?
Nustiu in cat timp se solutioneaza cercetarea dosarului de la politie, pentru ca daca trec 2 luni nu mai pot depune plangere penala...
banuiesc ca toate daunele sunt suportate de catre Rca-ul vinovatului, Dar daca ne scoate culpa comuna? eu mai primesc banii cheltuiti + daunele aferente?
Rog frumos daca ma poate ajuta cineva cum ar trebui sa procedez mai departe?
Multumesc anticipat si sper sa se inteleaga in mare ce am vrut sa exprim aici!
CE MA SFATUITI SA FAC?!
totusi nu as dori procese pe termen lung...cum pot solutiona cel mai simplu aceasta situatie.