avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident motociclist!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident motociclist!

Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul in gips pt 30 zile si o posibila operatie la ligamente. Problema este ca motocicleta si echipamantul erau facute la comanda. Iar cei de la casa de aigurari nu ma despagubesc dat pt motocicleta stok si anume undeva in jurul sumei de 4000€ ea valorand 9500€ .
Tin sa precizez ca taximetristul a fost gasit vinovat , neacordare de prioritate. Ce dermersuri trebuie sa iau pt a fi despagubit in totalitate? Imi poate recomanda cineva un avocat specializat in astfel de cazuri?? Multumesc pt ori ce fel de raspuns sau idee! (am mumcit 2 ani pt motocicleta aceea fara concediu fara sarbatori , 2 joburi,de aceea nu vreau sa pierd nimik )
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:05, 18 Septembrie 2011
te duci frumusel la politie si faci plangere prealabila(se poate face intr-un termen de 2 luni de zile de la data producerii accidentului) pentru vatamare corporala din culpa(descrii modul cum s-a intamplat accidentul), apoi te duci la medicul legist si iti scoti certificat medico-legal(acolo se specifica zilele necesare pentru vindecare) pe care il atasezi la dosar. In functie de zilele de pe certificat, procurorul va trimite dosarul in instanta pentru una dintre infractiunile prevazute la vatamare corporala.In faza de urmarire penala sau cel mai tarziu pana la citirea actului de sesizare al instantei te constiu parte civila pentru daunele materiale cat si morale suferite....asta este, in linii mari, ce tre'be sa faci
cei de la asigurari au dreptate.
ca sa va recuperati suma trebuie sa va judecati cu cel ce v-a lovit.
probabil ca va plati ca sa va retrageti plangerea.
Daca aveti documente care sa ateste valoarea de nou a motocicletei asiguratorul RCA al taximetristului nu are motiv sa nu va despagubeasca la valoarea reala a motocicletei la data evenimentului. Si daca nu reusiti atunci introduceti actiune in instanta impotriva taximetristului. Incercati o conciliere cu asiguratorul si apoi o reclamatie la CSA si in final instanta.Asiguratorul RCA trebuie sa achite si daunele medicale(spitalizare, medicamente etc) dar si daune morale daca angajati un avocat bun care sa stie ce sa ceara.
ideea e ca motocicleta si casca au fost customizate dupa achizitzie,o mara parte din dotari au fost aduse din SUA si ca ori ce roman dornic sa nu plateasca taxe colosale la stat ,am platit taxele vamale dupa niste facturi mult mai mici ..ex.in loc de factura de 1500E am platit taxe p factura de 45E..etc..vopseaua a costat 2150E,lucru pt care nu am factura si nici bon etc...intr-un fel cei de la asigurari au dreptate ..dar totusi investitia se vede pe motocicleta..multumesc pt raspuns..
In urma accidentului m-am ales cu piciorul in gips pt 30 zile si o posibila operatie la ligamente
.

Actiunea penala va fi pusa in miscare din oficiu, avand in vedere ca vor fi necesare mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Sa fie introdusa in cauza societatea asiguratoare, in temeiul raspunderii civile delictuale.


Alte discuții în legătură

Care este termenul de deunere a plangerii pt vatamare coporala myky.myky27 myky.myky27 buna ziua. as dori sa ma ajutati intr-o problema. in 2009 luna aprilie nu am acordat prioritate unui vecin, pt ca eu aveam prioritate si el s-a enervat, a ... (vezi toată discuția)
Accident auto lorenaandreea lorenaandreea in urma cu 2 luni sotul meu a avut un accident auto.in urma constatarilor de la fata locului , sotul meu, a iesit vinovat deoarece nu a acordat prioritate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier radu_sas radu_sas Buna ziua! Acuma o luna am fost accidentat de un sofer de taxi pe trecerea de pieton provocandu-mi un traumatizm cranian(leziuni primare) plus alte leziuni ... (vezi toată discuția)