avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident motociclist!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident motociclist!

Salut! Am si eu o problema.. Am fost lovit de un taximetrist intro interectie, eu circuland pe drum cu prioritate . In urma accidentului m-am ales cu piciorul in gips pt 30 zile si o posibila operatie la ligamente. Problema este ca motocicleta si echipamantul erau facute la comanda. Iar cei de la casa de aigurari nu ma despagubesc dat pt motocicleta stok si anume undeva in jurul sumei de 4000€ ea valorand 9500€ .
Tin sa precizez ca taximetristul a fost gasit vinovat , neacordare de prioritate. Ce dermersuri trebuie sa iau pt a fi despagubit in totalitate? Imi poate recomanda cineva un avocat specializat in astfel de cazuri?? Multumesc pt ori ce fel de raspuns sau idee! (am mumcit 2 ani pt motocicleta aceea fara concediu fara sarbatori , 2 joburi,de aceea nu vreau sa pierd nimik )
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:05, 18 Septembrie 2011
daca pentru vindecare vor fi necesare mai mult de 60 zile atunci actiunea penala se pune in miscare din oficiu iar impacarea partilor nu mai inlatura raspunderea penala
fanes a scris:
te duci frumusel la politie si faci plangere prealabila(se poate face intr-un termen de 2 luni de zile de la data producerii accidentului) pentru vatamare corporala din culpa (...)

fanes a scris:
daca pentru vindecare vor fi necesare mai mult de 60 zile atunci actiunea penala se pune in miscare din oficiu iar impacarea partilor nu mai inlatura raspunderea penala

Daca taximetristul va fi cercetat pentru vatamare corporala din culpa, actiunea penala se pune in miscare din oficiu, insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Art. 184 Cod penal a fost modificat prin Legea nr. 202/2010.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de deunere a plangerii pt vatamare coporala myky.myky27 myky.myky27 buna ziua. as dori sa ma ajutati intr-o problema. in 2009 luna aprilie nu am acordat prioritate unui vecin, pt ca eu aveam prioritate si el s-a enervat, a ... (vezi toată discuția)
Accident auto lorenaandreea lorenaandreea in urma cu 2 luni sotul meu a avut un accident auto.in urma constatarilor de la fata locului , sotul meu, a iesit vinovat deoarece nu a acordat prioritate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier radu_sas radu_sas Buna ziua! Acuma o luna am fost accidentat de un sofer de taxi pe trecerea de pieton provocandu-mi un traumatizm cranian(leziuni primare) plus alte leziuni ... (vezi toată discuția)