avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar imobil, cum ma pot apara impotriva montarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar imobil, cum ma pot apara impotriva montarii de catre vecini (proprietari/chiriasi) firme luminoase pe peretele meu exterior?

Buna, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa consult ca sa aflu cate firme luminoase pot permite vecinilor de imobil sa amplaseze pe peretele meu exterior si la ce inaltimi?

Sunt proprietar de imobil la parter, in bloc functioneaza cabinete de profesii liberale, au amplasat deja un numar de 2 firme luminoase pe peretele meu exterior. A doua firma luminoasa a fost montata mult prea jos pentru ca sa imi convina si proprietarul firmei si al cabinetului nu doreste sa o monteze mai sus.

Cum ma pot apara? La cati trebuie sa le permit sa afiseze firme? Nu le pot cenzura locul de amplasament?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 14:52, 20 Aprilie 2011
Peretele exterior nu este "al dv.", ci este proprietate comuna.
Panourile acelea luminoase au fost amplasate acolo cu voie de la conducerea asociatiei.
Va puteti adresa presedintelui asociatiei sa solicite firmei care si-a montat acel panou luminos sa-i schimbe pozitia ca sa nu va mai deranjeze.
Din cite stiu eu spatiile exterioare apartin in cazul coproprietatii asociatiei de proprietari si acelora trebuie si puteti sa le cereti socoteala.
Am avut si eu o situatie cu un vecin care a montat alarma si camere video pe spatiul comun, am chemat politia si aia au spus ca nu se baga, sa merg la instanta.
La dvs. cred ca asociatia e vinovata in caz de le-a dat acord, in caz ca nu, atunci si dvs. tot la instanta ajungeti, ca mine.
Peretele exterior al imobilului nu constituie proprietate privata ci este parte comuna
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie ,cu care trebuie sa discutati si eventual care poate dispune masuri in sarcina proprietarului firmei luminoase, in vederea amplasarii acesteia intr-o pozitie care sa nu va cauzeze nemultumiri
Buna ziua.

Potrivit prevederilor art. 3 lit. "h" din Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, lucrarile de constructii cu caracter provizoriu, asa cum sunt firmele si reclamele, se pot realiza numai in baza unei autorizatii de construire emisa de autoritatea administratiei publice.
O astfel de lucrare se realizeaza nu doar pe baza unui proiect de amplasare, dar si obtinand toate avizele impuse de lege.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 39 din legea 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,
Art. 39
Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Vazand aceste prevederi care va protejeaza, adresati o sesizare scrisa si cu numar de inregistrare asociatiei de proprietari si, daca nu se rezolva amiabil, sesizati primaria pentru amplasarea reclamelor fara autorizatie de construire.
Mult succes.
Cred ca exagerati cu privire la constructiile provizorii!
Nu se compara un panou luminos care anunta ca in scara acelui bloc exista un cabinet dentar cu un chiosc pe trotuar, care tot constructie provizorie este!

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)
Panou publicitar respins tmdtsc tmdtsc Buna ziua, Sotia s-a infiintat o societate comerciala (agentie de turism) la parterul unui bloc din sectorul 3. Cu foarte mare greutate am reusit sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Legislatie locala sau nationala sau ... abuz rasaritcdumitru rasaritcdumitru am un mic magazin (macelarie) in Peris Ilfov; agăţată de gard, dar in incinta curţii adica in spaţiul aerian aferent proprietăţii private, aveam o ... (vezi toată discuția)