avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias plecat, fara sa plateasca chiria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias plecat, fara sa plateasca chiria

As dori sa stiu ce posibilitati am, daca am avut pe cineva in chirie, care a plecat de 2 zile, mi-a trimis doar un mesaj, insa nu mi-a platit chiria in ultimele 2 luni si jumatate, mai are de paltit o luna la cheltuieli, iar o luna, am paltit-o eu( suma era de 250 de lei, o am martora pe administratoare). Tin sa precizez ca:
- avem un contract de inchiriere,valabil pana in septembrie 2011, insa problema e ca nu e vizat la finante si vroiam sa stiu ce sanse am ca finantele sa afle de existenta lui, cine poate sa sesizeze acest lucru?
- cand am incheiat contractul, am facut copie dupa un act provizoriu, in loc de buletin, iar adresa domiciliului e foarte vaga, in cazul in care nu e domiciliul corect, sau si-a schimbat domiciliul, etc. unde va fi citata?
- si as dori sa stiu daca mai pot recupera si suma de 250 lei, platita de mine administratoarei, si daca pot face acest lucru in acelasi proces?
Practic eu doresc sa imi plateasca chria pe 2 luni si jumatate,cheltuielile afisate si cele pe care le-am platit eu.
X-(

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Mirnea Luiza, utilizator
Cel mai recent răspuns: claudiu1974 , utilizator 18:06, 13 Iulie 2011
1-Pentru recuperarea chriei neachitate,in baza contractului de inchiriere ,formulati plangere impotriva ex-chiriasului
In cazul unei actiuni in instanta se impune sa precizati concret domiciliul ex-chiriasului,pentru a se realiza procedura citarii acestuia
2-Asociatia de proprietari ,cu scopul recuperarii de restante la intretinere,are obligatia legala sa desfasoare demersuri strict impotriva proprietarului de drept al apartamentului care se inregistreaza cu restante
Nu aveti temei legal pentru a formula plangere impotriva administratorului de imobil
atata timp cat contractul de inchiriere nu e inregistrat la administratia financiara nu puteti promova nicio actiune in instanta pt a ca recupera suma.
Am avut in asociatia noastra ,multe cazuri de contracte de inchiriere incheiate intre parti,neinregistrate la autoritatea fiscala si multi proprietari dupa ce au ramas cu restante apreciabile au formulat plangere in instanta,fara a intampina greutati pentru faptul ca nu era contractul inregistrat
Eu platesc cheltuielile la asociatie.Nu se pune problema.De la chirias vreau eu sa recueprez suma in proces.
Mirnea Luiza a scris:

- si as dori sa stiu daca mai pot recupera si suma de 250 lei, platita de mine administratoarei, si daca pot face acest lucru in acelasi proces?
Practic eu doresc sa imi plateasca chria pe 2 luni si jumatate,cheltuielile afisate si cele pe care le-am platit eu.

Cu scopul recuperarii prejudiciului financiar cauzat,daca detineti probe temeinice care sa va sustina afirmatiile,aveti dreptul sa formulati plangere impotriva ex- chiriasului dvs ,solicitand instantei obligarea acestuia la plata chiriei neachitate,a cotelor lunare de intretinere restante,eventual si cheltuieli ocazionate de solutionarea litigiului

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere livacana livacana Buna seara. Am incheiat cu un contract de inchiriere prin fisc si chiriasul respectiv nu a mai platit nici chirie nici intretinere ori alte utilitati de 5 ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)