avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Buna seara. Am incheiat cu un contract de inchiriere prin fisc si chiriasul respectiv nu a mai platit nici chirie nici intretinere ori alte utilitati de 5 luni.In luna octombrie contractul cu acesta expira.Intrebarea este daca pot sa il actionez in instanta dupa expirarea contractului. Se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani? Ma puteti sfatui o procedura pentru recuperarea sumelor de bani?Multumesc
Cel mai recent răspuns: livacana , utilizator 23:51, 23 August 2011
dar mai locuieste in casa? aveti optiunea sa promovati actiune in instanta pt a va recupera sumele pt chirie si cele pt plata utilitatilor.
Puteti sa il dati in judecata si dupa ce expira contractul dar grabitiva pentru ca nu cred ca va mai parasi imobilul.

Actiune de evacuare in instanta cu obligarea la plata chiriei restante + penalizari si cheltuielile de intretinere neachitate.
Ideea este ca el sustine ca nu mai locuieste acolo din Ianuarie( de cand nu mai plateste utilitati si chirie).DAR el nu si-a reziliat nici contractul de inchiriere,nici utilitatile baga-te de pe perioada contractului si nici macar cheia nu a predat-o..Asa ca din punctul meu de vedere contractele in totalitatea lor sunt perfect valabile.
Prostia din partea mea a fost urmatoarea: Banii i-am primit prin intermediari si nu am emis nici macar o chitanta de mana si nu stiu daca exista o modalitate de proba,din cate imi aduc aminte proba cu martori ,peste 250 lei nu este acceptata,suma restanta depasind 2000 lei.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
livacana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias plecat, fara sa plateasca chiria Mirnea Luiza Mirnea Luiza As dori sa stiu ce posibilitati am, daca am avut pe cineva in chirie, care a plecat de 2 zile, mi-a trimis doar un mesaj, insa nu mi-a platit chiria in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere URIAS URIAS Buna ziua, Am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament. Contractul l-am inregistrat la fisc. Chiriasul mi-a platit chiria dar este restant la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta locatar anl ciprianagapie ciprianagapie Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. ... (vezi toată discuția)