Buna seara. Am incheiat cu un contract de inchiriere prin fisc si chiriasul respectiv nu a mai platit nici chirie nici intretinere ori alte utilitati de 5 luni.In luna octombrie contractul cu acesta expira.Intrebarea este daca pot sa il actionez in instanta dupa expirarea contractului. Se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani? Ma puteti sfatui o procedura pentru recuperarea sumelor de bani?Multumesc
Ideea este ca el sustine ca nu mai locuieste acolo din Ianuarie( de cand nu mai plateste utilitati si chirie).DAR el nu si-a reziliat nici contractul de inchiriere,nici utilitatile baga-te de pe perioada contractului si nici macar cheia nu a predat-o..Asa ca din punctul meu de vedere contractele in totalitatea lor sunt perfect valabile.
Prostia din partea mea a fost urmatoarea: Banii i-am primit prin intermediari si nu am emis nici macar o chitanta de mana si nu stiu daca exista o modalitate de proba,din cate imi aduc aminte proba cu martori ,peste 250 lei nu este acceptata,suma restanta depasind 2000 lei.
Contract de inchiriere
URIAS
Buna ziua,
Am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament. Contractul l-am inregistrat la fisc. Chiriasul mi-a platit chiria dar este restant la ... (vezi toată discuția)