Buna ziua,
Am incheiat un contract de inchiriere pentru un apartament. Contractul l-am inregistrat la fisc. Chiriasul mi-a platit chiria dar este restant la plata utilitatilor.Contractul de inchiriere expira in luna septembrie si nu mai doreste relungirea lui.Pot sa ii rețin bunurile care le are in apartament pana la plata utilitatilor? Daca da, trebuie sa fac ceva formalitati? si care ar fi acestea?
Multumesc!
eu am scris cu subinteles enuntul de mai sus....clar ca nimeni nu ar pune o asemenea clauza in contract , dar luand in calcul toate aspectele legare de drepturile unui chirias(ca asa zice legea)...ce facem cu restantele neachitate care la randul lor provoaca penalizari...iar acestea neplatite la timp te trezesti cu instintare de pe undeva ca trebuie sa cam iti evacuezi casa....ca s-a executat ?
vorbind retoric....
cam ce masura ati crede ca ar fi mai avantajoasa , calea legala de recuperare a prejudiciului , sau grosimea obrazului , sa-i zicem mai popular "shorici"....frate frate ...dar branza e pe bani!
bineinteles , se cam abate de la subiect textul...no comment , dar , prin absurd , sa zicem ca isi asuma raspunderea (chiriasul) , si promite ca luna viitoare achita tot...dar dispare ca prin minune , cine o sa va achite datoria restanta+penalizari ?
Nu am facut nici o formalitate de notificare sau orice altceva. Asta era si intrebarea mea: trebuie sa fac ceva formalitați? si daca da, care ar fi acestea?
Vă multumesc.