avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante lasate de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante lasate de chiriasi

Ce masuri se pot lua in cazul in care fostii chiriasi au last restante la utilitati si nu vor sa plateasca?Din pacate nu am avut contract de inchiriere incheiat cu ei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:44, 15 August 2012
Ii puteti chema in judecata si daca nu ati avut contract scris insa va trebui sa dovediti ca au locuit acolo in acea perioada.
Daca nu ati avut contract cu ei, deci nu ati declarat venitul, cam greu sa mai recuperati ceva, este mai bine sa achitati restanta catre ascociatie ca sa nu creasca penalizarile, asta in termen de 90 de zile, ca sa nu riscati sa fiti data in judecata.
Singura dovada ca au locuit acolo este un abonament la tv pe numele lor si declaratiile vecinilor .E suficient?
Ca proprietar, in relatia cu asociatia de proprietari, sunteti singura responsabila de restantele de la intretinere, indiferent cine a lasat acele restante. Similar si fata de furnizori daca aveti contracte direct cu ei.
Cu un chirias care a stat fara documente legale in apartament va luptati ca Don Quijote cu morile de vant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa retrocedata martzico martzico buna ziua! ma aflu intr-o situatie ambigua.locuiesc intr-o casa retrocedata fostului proprietar care mi-a dat voie sa locuiesc acei 5 ani prevazuti de lege. in ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere, obligatii chiriasi summerwinter summerwinter Am un apartament cu 2 camere, pe care l-am inchiriat unor tineri. intocmind o conventie contractuala intre parti. Acest contract nu a fost inregistrat sau ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu datorii la asociatia de proprietari madalinaoprea madalinaoprea As dori sa stiu ce se poate face in cazul vanzarii unui apartament cu datorii la asociatia de proprietari. Mai exact, intr-un apartament a locuit cu chirie ... (vezi toată discuția)