avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa retrocedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa retrocedata

buna ziua! ma aflu intr-o situatie ambigua.locuiesc intr-o casa retrocedata fostului proprietar care mi-a dat voie sa locuiesc acei 5 ani prevazuti de lege. in acest moment sunt somat sa parasesc locuinta care are o suprafata de 90 de m/p.la schimb consiliul local imi da o garsoniera de 14m/p.problema mea este ca familia mea e formata din 4 membri din care parintii si doi copii. tatal este paralizat la pat si mama cu depresie paranoica.conform cu oug 40/1999 statul este obligat sa-mi dea aceeasi suprafata locuibila mai ales daca sunt si batrani cu boli specificate in anexa 2 la aceeasi ordonanta.consiliul local da din umeri spunandu-mi ca nu au disponibile locuinte cu aceeasi suprafata si nu sunt de acord nici macar cu varianta de a-mi acorda doua garsoniere.cum pot actiona pe cale legala pentru a-mi obtine dreptul la o locuinta decenta si nu la un (cotet) in care inghesuie 4 persoane? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: martzico , utilizator 10:30, 30 Martie 2010
incercati pe obligatia de a face, dar nu stiu ce sanse veti avea
In cazul in care proprietarul face actiune in evacuare, faceti contestatie !
Intre timp dati in judecata primaria pentru obligatia de a face , in sensul de a va pune la dispozitie o locuinta sociala in conformitate cu prevederile legale! Pentru dvs nu au fiindca prin primarii exista si secretare , soferi si alte categorii de persoane care isi folosesc relatiile pentru a obtine locuinte care , prin destinatia lor sunt de fapt destinate persoanelor cu probleme reale , precum dvs!
B-)
va multumesc pt. atentia dvs. eu locuiesc in baia mare si banuiesc ca cunoasteti situatia primarului anghel din t.v. si presa scrisa.primaria de aici e un adevarat cuib de viespii.lupta cu primaria?sincer incep sa ma simt ca don quijote in lupta cu morile de vant dar am sa incerc.proprietarul nu ma poate evacua fara sa ma dea in judecata.ca si chirias mi-am achitat toate obligatiile.banuiesc ca doreste sa ma dea in judecata pt. reavointa nedorind sa ma mut in spatiul acordat de primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta anl - schimb imobiliar mihaela0404 mihaela0404 Locuiesc într-o garsonieră repartizată de primărie. Această garsonieră ca toate celelalte apartamente din cartier au fost construite de ANL cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce pot face in urmatoarea situatie? locuiesc la oras,la ... sykes sykes Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie? Locuiesc la oras,la casa, distanta dintre case fiind de cel mult 15 metri . De cateva luni vecinul a inceput ... (vezi toată discuția)
Loc de casa pentru tineri casatoriti ionut_alex ionut_alex Buna ziua stiu ca este o lege care prevede acordarea unui teren pentru construirea unei case tinerilor casatoriti , ce lege este ce prevede ea mai exat si la ... (vezi toată discuția)