avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... loc de casa pentru tineri casatoriti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

loc de casa pentru tineri casatoriti

Buna ziua stiu ca este o lege care prevede acordarea unui teren pentru construirea unei case tinerilor casatoriti , ce lege este ce prevede ea mai exat si la cine trebuie sa depun cererea .eu locuiesc in bucuresti sect 5 va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:15, 3 Noiembrie 2009
Este vorba despre Legea 15 din 9 ianuarie 2003, publicată în Monitorul Oficial nr. 34 din 22.01.2003.
Cererea o adresaţi Primăriei de sector, împreună cu copii după acte din care să rezulte faptul că sunteţi tineri căsătoriţi, că niciunul nu aveţi 35 de ani împliniţi şi că nu deţineţi, împreună sau individual, teren intravilan sau locuinţă în Bucureşti.
Primăria poate să vă mai solicite şi alte documente, întrebaţi-i.
Vă urez SUCCES !!
Eroare!!! Legea 15/2003 prevede acordarea in folosinta a unui teren loc de casa pentru tinerii cu varsta intre 18-35 ani (nu trebuie sa fie neaparat casatoriti), care fac dovada ca nu mai detin o locuinta sau teren in vederea construirii unei locuinte. Suprafata este de la 300-500 mp, in functie de hotararea consiliului local. Dreptul de folosinta se acorda pe toata durata existentei constructiei, neputand fi transmis decat prin mostenire (nu se poate vinde, dona, etc).
In principiu, se depune un dosar care contine copii ale actelor de identitate si declaratia cum ca nu detineti alta locuinta/teren, insa primaria poate stabili conditii suplimentare.
Exista insa vreo lege care prevede ca tinerii, casatoriti care au teren extravilan pot solicita primariei sa-l bage in intravilan ca sa construiasca? Ma confrunt cu aceasta situatie in acest moment. Multumesc!
buna
eu si sotul tocmai ne-am casatorit si as vrea sa va intreb daca putem sa cerem si noi un loc de casa daca sotul detine impreuna cu fratele sau si un unchi o casa la tara dar care e nelocuibila si am vrea sa ne apucam sa construim asa incet cu timpul o casuta ca urmeaza sa avem si un bebe si acum locuim cu parintii lui si am vrea sa avem o casuta a noastra.
multumesc si astept un raspuns
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
maties24, utilizator
VBGH a scris:

Exista insa vreo lege care prevede ca tinerii, casatoriti care au teren extravilan pot solicita primariei sa-l bage in intravilan ca sa construiasca? Ma confrunt cu aceasta situatie in acest moment. Multumesc!


Puteti solicita scoaterea din extravilan doar pentru suprafata pe care va fi construita casa, sa zicem 100 mp din totalul suprafetei. Pentru aceasta suprafata veti putea obtine autorizatia de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casuta de gradina Catalin Stoica Catalin Stoica Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a \"pune\" o casuta de gradina pe un teren? ... (vezi toată discuția)
Legea 15 /2003 privind acordarea unui teren de catre primarie valiG7 valiG7 Am 25 de ani si sunt interesat de legea 15/2003 intrucat as vrea sa mi construiesc o casa in drobeta turnu severin .Intrebarea mea este :daca ambii parintii ... (vezi toată discuția)