avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 15 /2003 privind acordarea unui teren de catre ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 15 /2003 privind acordarea unui teren de catre primarie

Am 25 de ani si sunt interesat de legea 15/2003 intrucat as vrea sa mi construiesc o casa in drobeta turnu severin .Intrebarea mea este :daca ambii parintii trebuie sa dea declaratia pe proprie raspundere intrucat nu detin nici un teren construibil?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:54, 14 Februarie 2010
legea nr.15/2003
"ART. 4
(1) Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care solicitantul are domiciliul.
(2) Cererea cuprinde numele şi prenumele solicitantului şi domiciliul acestuia, la care se anexează o copie de pe certificatul de naştere, o copie de pe cartea de identitate, :)."
Ce treaba au parintii in toata daravela asta? :)
PAI au treaba ca in severin parintii trebuie sa decl pe proprie raspundere canu detin 500m2 construibili sau 5000m2 extravilan
Nah, pey atunci, sa faca. :)
Vedeti ca sunteti in eroare...vechea forma a legii 15/2003 prevedea declaratia parintilor cum ca nu au detinut mai mult de 500 mp intravilan sau 5000 mp extravilan; ulterior legea a fost modificata si s-a eliminat acea prevedere; doar solicitantul trebuie sa dea declaratia ca nu detine locuinta sau teren destinat construirii unei locuinte si sa depuna celelalte acte solicitate de CL.
ART. 3
(1) De prevederile art. 1 beneficiază, o singură dată, tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.
(2) Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare faţă de cele prevăzute la alin. (1), în vederea atribuirii terenurilor disponibile.
E posibil sa fie un criteriu stabilit de CL...de aceea, n-am insistat nici eu.... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri pentru tineri casatoriti alex000 alex000 buna ziua , am si eu o intrebare , eu si iubita mea stam impreuna (fara acte) .. am vrea sa stim daca primaria ofera acei 500m2 teren ... astept raspuns ! ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 alinabobeica alinabobeica eu si viitorul meu sot locuim cu parinti lui intr o comuna de langa Bucuresti....nici unul dintre noi nu detine in proprietate personala nici un ... (vezi toată discuția)
Teren pentru tineri in baza legii 15/2003 CorinaStr CorinaStr Buna ziua! Sunt interesata de procedura atribuirii unui teren dat in folosinta pentru tineri in baza Legii nr. 15/2003. Eu si sotul avem pana in 35 ani, avem 2 ... (vezi toată discuția)