avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturi necontabilizare si declarate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturi necontabilizare si declarate

Buna ziua.am si eu o intrebare.Daca am achizitionat marfa din spatiul UE si nu le-am contabilizat si nici declarat in declaratia 390 . Cand am control de fond sunt gasite aceste facturi la furnizorul din UE si firma care le-a achizitionat nu le are declarate si contabilizate ce masuri se poate l-ua controlul ?va multumesc





Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:07, 21 Aprilie 2011
daca s-a produs un prejudiciu statului, atunci este infractiune de evaziune fiscala.
in primul rand amenda, 2% din valoarea marfurilor nedeclarate.
in al doilea rand tva de plata catre bugetul de stat.
in al treilea rand sesizare penala pentru evaziune fiscala.
in al patrulea rand masuri asiguratorii pe bunurile si veniturile societatii.
unde pot gasi aceste masuri?in codul fiscal?unde?





cod de procedura fiscala, codul fiscal, legea nr. 241/2005
Daca aveti deja un control va recomand sa angajati un avocat specializat in penal economic. Actele controlului fiscal si declaratiile dvs ce vor fi date se vor regasi in probatoriul urmaririi penale si va fi greu sa corectati erorile de aparare ce pot apare in aceasta faza incipienta.

Alte discuții în legătură

Factura din germania-free of charge ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua. Am primit din Germania o factura externa pe care scrie \\"Invoice (free of charge)\\" Imi puteti spune va rog cum sa tratez aceasta factura dpdv ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru produsele cumparate din ue matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca o sa cumpar pe firma produse din Uniunea Europeana, platesc TVA pe factura de cumpararea in tara respectiva, si ... (vezi toată discuția)
Procedura tva rat maria rat maria Buna ziua Lucrez la o firma privata care are un contract pentru acordarea unei finantari nerambursabile , pe programul POS CCE , la care TVA este ... (vezi toată discuția)