avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ma pot pensiona?

Buna seara! A-si dori o lamurire cu privire la anul cind ma pot pensiona anticipat.
Am virsta 53 ani, nascuta in martie 1958. Din anul 1982 pina in anul 2009 am avut calitatea de salariat, dar din iulie 2009 pina in prezent am calitatea de somer.deci o vechime in munca de 29 de ani.Intentionez sa fac contract cu casa de pensii din iulie 2011 pentru a-mi completa stagiul de cotizare la pensie. Aceasta contributie este considerata vechime in munca sau foloseste numai la calculul pensiei si dupa noua lege cind ma pot pensiona cel mai curind? Cu multumiri pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:37, 20 Aprilie 2011
Veti putea beneficia de pensie anticipata partiala in martie 2014, la varsta de 56 de ani, daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 31 de ani. Mai devreme de martie 2014 nu va puteti pensiona. Perioada pentru care incheiati un contract de asigurare sociala este perioada de stagiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata nicucretu29 nicucretu29 sotia n.1958,vechime in munca 18,5 ani,trei copii,cind se poate pensiona?multumesc. (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pensie anticipata partiala NICOL31 NICOL31 SUNT NASCUTA IN 2 IANUARIE 1958 SI MA INTERESEAZA VARSTA DE PENSIONARE ANTICIPATA ,CU SAU FARA PENALIZARE.MENTIONEZ CA AM 34 ANI VECHIME IN MUNCA SI IN ... (vezi toată discuția)