Doamna, baiatul dvs. poate beneficia de pensie de urmas numai daca se incadreaza la art. 84, pct. c) din Legea nr. 263/2010. V-am lamurit bustean! :)
Sa incerc sa explic: trebuie sa ajunga la comisia de expertiza medicala din cadrul casei teritoriale de pensii, care il poate incadra in grad de invaliditate. Insa, pentru a beneficia de pensie de urmas, trebuie ca invaliditatea sa se fi ivit pana la varsta de 16 ani sau ulterior, pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca s-a aflat in continuarea studiilor. Data ivirii invaliditatii o constata numai medicul de la comisia de expertiza medicala.
Deci totul depinde exclusiv de medici. Trimiterea catre comisia de expertiza medicala v-o da medicul de familie, iar la comisia de expertiza trebuie sa duceti toate documentele medicale.
margareta52 a scris:
Am intelesca acum seface cumul pensie plus alte venituri. E doar pentru cei care lucreaza, sau se inadreaza si fiul meu?
Acest cumul nu vizeaza nici pensia de urmas, nici indemnizatia unei persoane incadrate in grad de handicap. Cele doua pot fi cumulate, nu exista prevedere legala care sa interzica acest cumul.