avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cum inregistrez tva-ul
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cum inregistrez tva-ul

buna ziua!
In octombrie 2010 am depasit plafonul pentru a ne inregistra la platitori de TVA. In lunile decembrie 2010 si ianuarie 2011 am taiat facturi fara tva cei de la finante mi-au sp ca aceste luni trebuie sa le trec la regularizari in decontul de TVA. Am adaugat TVA 24% la facturile emise de noi si scazandu-le pe cele de la furnizori imi iese un TVa de plata de aprox 4000 lei. In feb si martie iese TVA de plata 1500 lei, problema este cum inregistrez eu tva-ul din dec +ian ca sa-l pot plati ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 12:14, 6 Mai 2011
va multumesc mult la 31.01.2011 am ff putina marfa 118.32 lei cateva registre, ma gandeam ca sa nu ma mai complic si sa transfer din 371 in 302 si sa le dau in consum ca oricum nu le mai au (registre intrari iesiri). credeti ca este o idee buna? si sa le dau in consum in ianuarie inainate de a intra la TVA, 01.02.2011.Va multumesc mult ca ma ajutati.sincer nu are cine sa ma ajute si vreau sa invat este o situatie mai grava si urata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva neexigibil oporanualexandra oporanualexandra am o societate comerciala care la sfarsitul anului 2010 a inregistrat o CA sub 35000euro.prin urmare a trecut la neplatitoare de tva cu 01.02.2011. intrebarea ... (vezi toată discuția)
Monografie ajustare tva stocuri si mij fixe monicelul monicelul Buna seara, Pentru un SRL platitor de TVA pana la 31.01.2011, care trece la neplatitor din 01.02.2011, care sunt inregistrarile contabile pentru ajustarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva criss2112 criss2112 Am o firma neplatitoare de tva care in noiemebrie 2011 a depasit 35.000 eur Din decembrie 2011 devine platitoare de tva prin depasirea plafonului de ... (vezi toată discuția)