avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carti de munca pt necalificati?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carti de munca pt necalificati?

Buna ziua,

ce posibilitati exista pt o firma de constructii,care lucreaza in mare parte cu personal necalificat, sa fie in legalitate dpdv al formelor de angajare dar in acelasi timp nici sa nu-i aduca prejudicii serioase aceasta obligativitate? pe scurt, exista o fluctuatie mare de personal de la o zi la alta, in sensul ca pe de o parte muncitorii prin natura muncii si pregatirii lor nu raman la aceeasi firma pt o perioada mai lunga de timp(unii stau max. cateva zile) iar pe de alta parte angajatorul nu le poate oferii in mod constant de lucru. Exista si in aceaste cazuri posibilitatea incheierii unor contracte pt zilieri? sau care ar putea fi forma legala?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 21 Aprilie 2011
Legea zilierilor, pana la 90 de zile de munca pe an, cu sume cuprinse intre 2 si 10 lei pe ora, si impozit de 16%. Stiu ca a fost adoptata. Angajatorul obligat la asigurarea echipamentului de protectie.
1. Conform Legii nr. 52/2011 (legea zilierilor), activitati cu caracter ocazional se pot presta in urmatoarele domenii:
a) agricultura;
b) vânatoare si pescuit;
c) silvicultura, exclusiv exploatari forestiere;
d) piscicultura si acvacultura;
e) pomicultura si viticultura;
f) apicultura;
g) zootehnie;
h) spectacole, productii cinematografice si audiovizuale,
publicitate, activitati cu caracter cultural;
i) manipulari de marfuri;
j) activitati de intretinere si curatenie.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

2. Activitatea de constructii nu intra in aceasta lege.
ioannna a scris:

Buna ziua,

ce posibilitati exista pt o firma de constructii,care lucreaza in mare parte cu personal necalificat, sa fie in legalitate dpdv al formelor de angajare dar in acelasi timp nici sa nu-i aduca prejudicii serioase aceasta obligativitate? pe scurt, exista o fluctuatie mare de personal de la o zi la alta, in sensul ca pe de o parte muncitorii prin natura muncii si pregatirii lor nu raman la aceeasi firma pt o perioada mai lunga de timp(unii stau max. cateva zile) iar pe de alta parte angajatorul nu le poate oferii in mod constant de lucru. Exista si in aceaste cazuri posibilitatea incheierii unor contracte pt zilieri? sau care ar putea fi forma legala?
multumesc,

Se poate incheia c.i.m. pe durata determinata ... ca zilieri numai daca desfasoara activitati de intretinere si curatenie.
si totusi ce solutii ar fi, domnule Valeriu?
am omis sa precizez ca este vorba de echipe de la 50 de oameni in sus. Este important acest aspect tocmai ca sa se inteleaga ca varianta cu cim pt o parte importanta din oameni care astazi sunt, iar peste cateva zile se muta la alt santier este foarte anevoioasa. Cam asa stau lucrurile pe santier.....
multumesc
Nu exista alte variante legale ... asa cum am mai spus , se pot face c.i.m. pe durata determinata sau daca doriti sa-i aveti ca zilieri se poate numai pentru activitati de intretinere si curatenie ... pentru activitati in domeniul contructiilor legea interzice angajarea de zilieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa angajez zilier lidiao lidiao Buna ziua, as dori sa stiu daca in constructii pot angaja zilier, am citit ca nu se poate, nici macar sa-mi sape santuri? (vezi toată discuția)
Zilierii roxanag roxanag Buna ziua, O firma de cercertare si sondaje de piate,poate incadra persoanele pe care acestia le folosesc pentru culegerea datelor .Ce parere aveti ?Eu ma ... (vezi toată discuția)