avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rata credit neachitata-consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rata credit neachitata-consecinte

am un card la [EDITAT].. pe care trebuie sa depun lunar o anumita suma...acum un an am iesit la pensie,. deci timp de 3 luni nu am avut nici un venit.. am ramas in urma cu o rata, adica platesc rata lunar dar in urma cu o rata.. din acesta cauza am mereu discutii cu angajatii de la [EDITAT]..; stiu ca in toamna toate institutiile cu profil bancar au fost obligate de acea celebra ordonanata sa-si anunte clientii de noile modificari; de la [EDITAT] nu am primit asa ceva.. au spus ca ei nu sunt obligati sa fi trimis nici o notificare de acest gen.. asa este? ce regim au ei? 2) tot primavara trecuta, bancile au fost obbligate sa trimite adrese pentru reinnoirea datelor clientului.. iar nu am primit nimic de felul asta si acelasi raspuns... ca nu sunt obligati.... care este situatia?.. in alta ordine de idei am ramas restanta cu 6,7 ron.. o penalizare datorita depunerii cu intirziere de o luna a ratei.. mi s-a spus ca ma vor introduce in acea baza de restante credite..eu stiam ca suma minima de la care se poate baga in baza de credite restante este de 10ron.. acelasi raspuns.. ca nu e adevarat.. [EDITAT]-ul are un regim aparte?ce pot face? sa ma adresez OPC?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ioanazaus , utilizator 12:43, 26 Aprilie 2011
Buna ziua !
Nu vad rostul unei plangeri adresata OPC cat timp nu aveti nicio dovada in sensul celor precizate de dvs. . Pe de alta parte nu sunt de condamnat angajatii respectivei firme pentru faptul ca incearca sa-si recupereze sumele de bani neachitati in termen de clienti , chiar daca modul in care o fac nu e tocmai ortodox ... Dvs. va veti plati ratele raportat la situatia financiara concreta in care va aflati si veti suporta consecintele pe masura ne/respectarii /prevederilor contractuale . Bineinteles ca nu veti fi inregistrat in baza de date cu acea datorie ...
[EDITAT] este institutie non financiara si nu se supune reglementarilor BNR care organizeaza activitatea bancara la institutiile cu acest profil.
gi-jane2, moderator
daca [EDITAT] este institutie non financiara si nu se supune ordinelor BNR, cum ramine cu introducerea in baza de date a celor intirziati? regula celor 30 de zile.. ca ragaz e valabila si pentru ei?si suma minima de 10 ron?.. eu am o datorie de 6.7 ron, restanta...la intrebarea asta nu-mi raspunde nimeni?

gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)
Tva aferenta dobanzilor incepand cu 01.01.2007 iozefinab iozefinab cum se aplica acest TVA, in cazul contractelor de vanzare cumparare pe credit, cu plata in rate? si care este data de la care se aplica acest TVA? (vezi toată discuția)
Proces civil - parte alaturi de opc cristiclaudiu cristiclaudiu Buna seara.Daca se poate sa ma ajutati cu sfaturile de care am nevoie.Am facut o plangere la opc,impotriva unei societati financiar-bancara.Opc a facut proces ... (vezi toată discuția)