avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal intocmit in lipsa, dar neprimit prin posta

Buna ziua!
Am o mica problema: am fost oprit de o masina de la rutiera pe motiv ca am depasit viteza legala (doar ce plecasem de pe loc, cam 150 m, in oras, cu Logan 1,4 benzina), cu toate ca nu cred ca ajunsesem asa repede la 70 km/h. Aveam centura. Sare agentul din masina si incepe cu fraza: "Stiti ce-ati facut?" La-am intrebat si eu: "AM omorat pe cineva?" Si a inceput cu actele: asigurare, rovinieta, tot cauta ceva... I-am prezentat toate actele. Apoi a cerut sa-i prezint buletinul. I l-am prezentat tinandul la mine in mana, nu i l-am inmanat. Cred ca asta la infuriat.. A inceput sa scrie un PV.. AM stat vreo 10 min sa-l astept sa termine... apoi am plecat. Nu am semnat nimic.. Acasa nu am primit nimic prin posta. Ma trezesc ca ma opreste un alt agent de curand si imi spune ca am 9 puncte: pt viteza, refuz prezentare documente legale, vorbit la telefon. Ce pot face in aceasta situatie? Sa fac contestatie imi trebuie procesul verbal..
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:15, 25 Aprilie 2011
Contestati-l in termen de 15 zile de la primire. Procesul verbal va fi trimis la locul de domiciliu ( adresa din buletin). Contestatia se depune la judecatoria pe raza caruia locuiti.
mergeti la IPJ si scoateti un act (cazier auto) care sa ateste nr dvs de puncte penalizare si apoi mergeti in instanta si conetstati pv precizind ca este necomunicat. solicitati instantei sa dispuna IPJ depunerea pv in baza caruia ati primit punctele penalizare mentionate in actul dvs.
Faptul ca aveati sau nu viteza e una, si asta se poate discuta si contesta, dar faptul ca nu vi s-a transmis procesul verbal e cu totul altceva. Mai ales ca dumneavoastra i-ati tratat in felul acesta. Nu in felul acesta iti aperi un drep care consideri ca ti-a fost incalcat. Nu o sa aveti nici o sansa.
nu inteleg la ce va referiti!! de ce sa nu aibe nici o sansa - aveti argumente de drept si fapt care sa va sustina concluzia?

este dreptul contravenientului de a refuza semnarea si primirea unui pv precum si obligatia agentului constatator sa il comunice in termenul legal pentru a intrerupe prescriptia. atit timp cit imi exercit un drept nu se pune problema unui tratament neadecvat aplicat agentului constatator.
Indiferent de atitudinea conducatorului auto , care nu mi se pare jignitoare ,indiferent de viteza sa in momentul opririi de catre agentul constatator , care trebuie sa o probeze in cadrul unuei eventuale plangeri a contravenientului , ca si distinsul dn. avocat , consider ca acesta este indrituit sa conteste procesul verbal ,iar pana in prezent nu a putut sa isi exercite acest drept deoarece procesul verbal de contraventie nu i-a fost inca comunicat.
Deci , urmati cu incredere sfatul dlui.avocat M.Costache ,este doar dreptul dvs.

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Lipsa mentiunilor in procesul verbal sau mentiuni indescifrabile simona stana simona stana Buna seara Am o problema si as dori si parerea dv.In 03.09.2009,prietenul meu,conducand in directia Timisoara din directia Arad,inainte de a intra in ... (vezi toată discuția)
Poate face un șofer contestație la un proces verbal de contravenție pe care nu l-a primit? pe dovada înlocuitoare e trecută doar seria pv-ului mariustz mariustz Salutare, Revin cu alta intrebare la dvs, fiindca in lege nu am gasit ceva clar. Zilele trecute am postat aici cauza unui prieten care i-a luat permisul ... (vezi toată discuția)