avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt.Va rog frumos lamuriri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt.Va rog frumos lamuriri

Am facut si eu o prostie.Venind intr-o noapte de la un amic unde consumasem cam mult alcool,mi-am amintit ca mi-au fost furate capacele de la masina si stergatoarele.Nu era prima oara,am cumparat de 2 ori capace,3 ori stergatoare si 1 antena de pe masina.Si in mintea mea a rasarit ideea ca de ce sa fiu eu de fiecare data prost si sa scot bani din buzunar,sa fac si eu la fel cum am patit.Si asa ca m-am servit pe drum de o pereche de capace si de o pereche de stergatoare de la 2 masini diferite.Si cum mergeam mandru de fapta mea pe strada aud pe cineva ca striga sa stau pe loc,intorc capul si disting 2 agenti ai politiei...Cum era prima oara cand eram intr-o astfel de ipostaza m-am speriat si am rupt-o la fuga,au inceput sa ma someze sa stau ca altfel trag,mai rau m-am speriat si nu m-am mai oprit.Binenteles cum eram in stare de ebrietate dupa 200 de metri nu am mai putut alerga m-am impiedicat si m-am ascuns sub un balcon astfel ca atunci cand au ajuns in dreptul meu m-au vazut pitit acolo,sperand sa nu ma observe si sa scap,sa merg sa linistit acasa si sa ma dau cu capul de pereti de ceea ce era sa fac.In cele din urma mi-au pus catusele,mi-au dat si o mama de bataie m-au dus la sectie,acolo am recunoscut ca le-am furat(initial spusesem ca le-am cumparat)am fost si le-am aratat masinile de pe care le-am luat si m-am intors inapoi pentru poze,amprente samd.Eu sunt student in anul 3 si e putin mai complicata situatia mea intrucat am o calitate mai speciala(nu pot sa o spun aici,dar poate unii o veti presupune).Mi s-a spus ca o sa fiu chemat si audiat de procuror, ca sa ma rog sa nu faca oamenii plangere,sa ma gandesc bine si sa le spun daca am mai facut asta vreodata,ca daca imi gasesc amprentele prin alta parte o sa fie mai grav etc.Ideea e ca sunt foarte speriat si nelinistit,nu am cine sa ma sfatuiasca in privinta asta,nu am vorbit cu nimeni si sincer as vrea sa afle cat mai putini cunoscuti,eventual niciunul.Mi-e rusine cu ce am facut si imi pare rau,dar nu pot da timpul inapoi.Care e cel mai rau si cel mai bun caz al meu in acest moment?Sau care sunt toate posibilitatile.Va rog mult sa ma ajutati!Trebuie sa imi angajez avocat?Nu imi permit unul sunt o persoana cu un venit modest,parintii nu imi dau foarte multi bani pentru ca trebuie sa achite masina,taxe,chirie etc.Si nu vreau sa le zic,i-ar rani profund!Va rog mult sa va ocupati si de cazul meu!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 19:50, 22 Aprilie 2011
Furt calificat, daca sunteti la prima fapta acest aspect constituie circumstanta atenuanta, sa va prezentati atunci cand veti fi solicitat pentru declaratii, sa fiti cooperant, sa va recunoasteti fapta si sa o regretati si veti putea scapa doar cu o amenda...
Asta e cel mai fericit caz?
Dupa parerea mea da, ar fi un caz fericit....cel mai fericit caz ar fi sa nu existe nici o repercursiune , insa nu cred ca este posibilB-)
Si ar trebui sa imi angajez un avocat?
nu este un caz foarte grav
eu zic ca o sa scapati cu o amenda.
colaboreaza,si o sa scapi usor.

Alte discuții în legătură

Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Nicoleta1234444 Nicoleta1234444 Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)