avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ?

Buna ziua,

Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici :
Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? +Poate fi contestata decizia de IUP a unui procuror si in ce mod ?
Va multumesc frumos anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
dilema , utilizator
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 23:03, 5 Martie 2010
Ar trebui sa detaliati despre ce este vorba,pentru ca informatiile pe care le dati sunt prea lapidare pentru a putea primi un raspuns la obiect.
Ca detalii este vorba despre o persoana straina ce a primit inceperea urmarii penale pentru tentativa de inselaciune (desi nu era cazul,dar pentru ca nu s-a prezentat la politie cd a fost citata fiindca si-a schimbat adresa si nu a stiut ca este chemata o procuroare isteata foc a dispus IUP in cazul respectiv -lucru pe care persoana respectiva vrea sa stie daca e cazul sa il conteste sau sa accepte IUP SI SUP cu amenda adm -dc avand acest lucru la dosar ,acest lucru nu ii va afecta obtinerea cetateniei romane ulterior .Altfel e cazul sa inceapa sa se agite pentru ca de la o simpla banalitate se pot ajunge la lucruri grave.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
dilema , utilizator
Inainte de toate cred ca ar trebui sa va ganditi sa ii asigurati persoanei in cauza o aparare corespunzatoare,mai ales daca o credeti nevinovata,pentru a obtine NUP si apoi sa va ganditi la cetatenie,unde pot aparea probleme.
Angajati-i un avocat istet care sa il consilieze si sa il ajute,sustinandu-i cauza la cerecetarea penala si eventual,in instanta.
Pai ideea este ca deja s-a inceput urmarirea penala in cazul respectiv si mai departe nu stie ce sa faca pentru ca politistul de la cercetari penala i-a zis ca o sa primeasca o amenda adm si SUP ca el asa va inainta procurorului propunerea lui si ca asta se va intampla mai departe .Ideea e ca persoana respectiva nu a stiut pana azi despre faptul ca s-a inceput urmarirea penala si nici nu se astepta la situatia asta . Deci intrebarea mea este daca un avocat poatecontesta decizia procurorului de inceperea urmarii penale si eventual obtine revocarea acesteia si eventual in ce fel poate afecta o simpla amenda adm acordarea cetateniei caci eu stiu ca ele dispar de la sine aceste amenzi si nu se trec in cazier deci cum pot aparea la dosar ??? Va multumesc mult pentru raspunsurile anterioare .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
dilema , utilizator
Un avocat bun il poate ajuta in cursul urmaririi penale.
Nu cred ca mai poate fi contestata rezolutia la care v-ati referit intrucat au trecut mai mult de 20 de zile de la momentul in care a fost data.
Nu luati in seama promisiunile politistilor,in dosare in care solutia finala apartine procurorilor.
Chiar daca acesta ar propune NUP,procurorul nu este obligat sa confirme solutia propusa de politist cu ocazia intocmirii referatului de terminare a urmaririi penale..

Alte discuții în legătură

Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Nup-ul lasa urme? RazvanI RazvanI In urma cu circa 13 ani am fost implicat intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu o victima. Dosarul a fost solutionat cu NUP de catre procuratura. ... (vezi toată discuția)
Lipsa dosar de urmarire penala in instanta Micaly Micaly Buna ziua Va rog ajutati-ma cu un sfat.... Cu ceva timp in urma am facut o plangere penala. Am fost in instanta pe 278 si, prin decizia Curtii de Apel s-a ... (vezi toată discuția)