Buna ziua
Va rog ajutati-ma cu un sfat....
Cu ceva timp in urma am facut o plangere penala. Am fost in instanta pe 278 si, prin decizia Curtii de Apel s-a dispus inceperea urmaririi penale ce trebuie efectuata de catre Parchet - conform competentelor.
NU s-a facut urmarirea penala pentru ca procurorul a dat o ordonanta de NUP (nu am gresit nimic aici, adica in acest dosar in care instanta a dispus IUP procurorul a dat NUP - interesant nu-i asa?!).
Am contestat din nou ordonanta in instanta pe 278 dar au fost deja 3 termene iar la fiecare termen s-a cerut dosarul de urmarire penala iar Parchetul pur si simplu nu il trimite. A trimis totusi cateva copii dupa inscrisurile din dosar: comunicari, adrese, borderou samd dar, din dosar lipsesc probele, declaratiile partilor si intreg dosarul care a fost pe rolul Curtii de Apel. Acesta a fost trimis la Parchet pt efectuarea urmaririi penale iar Parchetul a confirmat primirea lui. Si acest dosar lipseste desi a fost de 3 ori cerut de instanta.
Este evident ca este ceva necurat aici.....
Dpv legal si corect ce optiuni ar putea exista ca sa se mearga totusi mai departe? Ce optiuni am eu? Parchetul nu are chiar nici o responsabilitate?!
Multumesc anticipat ..orice sfat avizat este mai mult decat binevenit!
Cereti sa fie trimis dosarul inapoi pentru reluarea cercetarilor.Eu am avut un dosar in care s-a facut plangere pe art.278 c.p.p si trebuia schimbata incadrarea .Instanta a considerat ca ar fi mai bine sa fie trimis inapoi ptr. reluarea cercetarilor.