avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... p. f. autorizata poate angaja?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

p. f. autorizata poate angaja?

va rog sa ma ajutati cu raspuns daca o persoana fizica autorizata are voie sa angajeze si alte persoane care sa ii desfasoare activitati
multumesc
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 23:17, 29 Noiembrie 2011
Nu poate. Schimbati forma juridica in intrprindere individuala si veti putea angaja alte persoane.
conform OUG 44/2008 PFA nu are personalitate juridica si s a oferit posiblitatea sa aiba salariati dar ca Inteprindere individuala , mergeti la onrc si din PFA ve ti fi I.I. dar tot titular veti fi si veti desfasura activitati independente comerciale.
costicamacovei a scris:

va rog sa ma ajutati cu raspuns daca o persoana fizica autorizata are voie sa angajeze si alte persoane care sa ii desfasoare activitati
multumesc



Potrivit art.17 alin.1 din OUG nr.44/2008, PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata ... per a contrario, PFA poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care nu a fost autorizata.
multumesc
@CosticaMacovei, Intre timp s-a schimbat oug 44/2008 si un PFA poate avea angajati!

Alte discuții în legătură

Instructor auto pfa poate face angajari? viorelus viorelus Instructorul auto autorizat PFA poate angaja un instructor auto incepator cu atestat valabil? (vezi toată discuția)
Angajarea de catre pfa a unor terte persoane danuta34 danuta34 as dori sa stiu daca o intreprindere familiala poate angaja terte persoane conform legii 40/2013 aparuta in monitorul oficial 129/11 martie 2013.la itm se ... (vezi toată discuția)
Angajare pe pfa pacepa_2001 pacepa_2001 S-a aprobat legea prin care se poate angaja cu contract de munca pe PFA? Multumesc. (vezi toată discuția)