avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua ma numesc Adrian si am si eu o problema va rog sa ma ajutati. sotia a plecat cu copilul la parinti ei a bagat divort si cere custodia copilului dar eu nu sunt de acord pt ca lasa copilul in grija mamaei sale care este bolnava psihic si nu este normal sa aiva grija o femeia ca ea de copil.va rog sa imi dati un sfat urgent
va multumesc cu respect ADRIAN
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:09, 24 Aprilie 2011
In procesul de divort formulati cerere reconventionala prin care solicitati ca minorul sa va fie incredintat dvs.
dar cum sa fac daca ea a depus actele ce trebuie sa fac eu la o infatisare adica prima ma mintit ca este la 12 30 si eu trebuia sa fiu acolo la 9 dim
ce sa fac sunt disperat va rog invatatima,cu respect adrian
si plus de asta eu mam certat cu fosta sotie din cauza internetului si nu avea grija de copil corespunzator.adica cel putin cu mancarea pt ca nui dadea sa manance bine copilului de aici aveam foarte multe discutii,o data era copilul bolnav si nu prea aveam bani de tratament iar ea sa imprumutat la o prietena sa plateasca netul in loc sa ia cop tratament si pana sa plece de acasa la mama ei imi spunea ca nu are incredere sa lase copilul cu ea.daca ma duc sa iau o fisa de internare a soacrei mele ca a fost internata la un spital cu boli psihice ma ajuta?
Verificati dosarul la arhiva instantei pentru a vedea ce s-a dispus la termenul la care ati lipsit.
Verificati, de asemenea, data si ora la care trebuie sa va prezentati in instanta, pentru a nu mai fi indus in eroare.
La primul termen de judecata al procesului depuneti in sedinta publica cererea reconventionala - veti preciza ca nu sunteti de acord cu incredintarea copilului catre mama pentru motivele pe care le invocati dvs si solicitati ca minorul sa va fie incredintat.
Se va face o ancheta sociala la domiciliul ambilor pentru a se constata daca exista conditiile necesare pentru cresterea copilului.
Pentru dovedirea cererii reconventionale, solicitati incuviintarea probei cu martori - persoane care cunosc situatia pe care o relatati dvs (pot fi si rude).
pana cand se va finaliza toate acestea cum fac sa iau copilul la mine?
si pot fi martori si rudele de gradul 1.cu respetc adrian

Alte discuții în legătură

Disperat imi vreu copilul adrain adrain buna seara ma numesc adrian si am si eu o mare problema va rog sa ma indrumati.sunt in divort cu sotia mea avem un copil de 3 ani si sa hotarat sa plece de ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez? Cristinamarinescu Cristinamarinescu Buna ziua, scriu in numele surorii mai mari , care este nevazatoare. Ea are varsta de 38 de ani, este casatorita si are un copil cu varsta de 9 ani. Sotul ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)