avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu parinti mei iar dupa divort ea ar urma sa se mute la mama ei intr-un apartament cu 2 camere in care mai locuieste si fratele ei care se drogheaza.Ancheta sociala se face in amandoua partile sau numai unde are copilul domiciliul.Daca inchiriaza un apartament cum se face ancheta sociala?Daca ea cand vine la servici vorbeste foarte mult la telefon si asta se poate dovedi cu factura detaliata credeti ca mai poate sta si cu copilul?
Care ar fi sansele mele pentru a ramane cu copilul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: john25 , utilizator 15:51, 22 Martie 2011
ancheta sociala se face la ambele domicilii, iar daca aduceti dovezi ca fratele se drogheaza(inscrisuri /martori) aveti sanse sa obtineti incredintarea minorului. faptul ca vorbeste mult la telefon nu are relevanta. singura oportunitate ar fi sa dovediti ca in apartamentul cu 2 camere sta si fratele care se drogheaza, ceea ce presupune un mediu nepotrivit pentru copil. daca inchiriaza apartament se face in acel loc.
In primul rand in calitate de parat trebuie sa formulati intampinare- cerere reconventionala.
Pe cale de intampinare sa aratati care este pozitia dvs. procesuala fata de actiunea formulata , iar pe cale reconventionala sa solicitati incredintarea minorului si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestuia.
In ceea ce priveste incredintarea minorului, va trebui sa administrati probe din care sa rezulte ca este in interesul acestuia sa va fie dvs. incredintat si ca puteti oferi acestuia conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre mama.
Ancheta sociala se va efectua atat la domiciliul reclamantei cat si al paratului- la adresele indicate in actiune sau precizate ulterior.
Motivul convorbirilor telefonice indelungate pe care mama le are cand vine de la serviciu nu este unul care sa conduca la ideea ca mama nu este in masura sa se ocupe de cresterea si educarea minorului.
Altele sunt aspectele care sunt avute in vedere la luarea masurii de incredintare:
-vârsta copilului, posibilitatile parintelui de a-i asigura o buna dezvoltare fizica, intelectuala si morala, atasamentul fata de minor, precum si al minorului fata de parinte, grija manifestata de parinti fata de minor în timpul convietuirii si dupa despartirea lor în fapt, situatie materiala a celor doi parinti, situatia locativa etc.
Angajati avocat.
din cate puteti citi si pe acest site, incredintarea la tata este departe de a fi un lucru simplu. din nefericire, inca instantele trateaza inegal cei doi parinti,in sensul ca, daca mamaei nu-i trebuie aproape nimic ca material probatoriu ca sa-i fie incredintat copiul, tatalui dimpotriva. Va spun din proprie experienta, fiind specializata pe astfel e cazuri ca va trebuie mult mai mult dect o ancheta sociala, ce , de cele mai multe ori este neutra si superficala sau de dovada ca aveti venituri mai mari dect mama. prin urmare, sfatul meu ar fi sa consultati un avocat din timp pentru a va putea proba cererea
copilul in general se duce la mama.
numai daca ea nu vrea copilul poate sa va fie incredintat
Ce se intampla in cazul in care fiind in proces unul dintre parinti se muta in alt judet?Si daca momentan unul lucra si celalalt a intrat in somaj,asta inseamna ca merge la cel care lucra chiar daca copilul nu vrea?(este un copil minor,5 ani,) care va fi audiat.

Alte discuții în legătură

Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Am o matusa care este maritata de 4 ani, acum s-a hotarat sa bage divort pentru ca, numai suporta scandalurile, certurile si amenintarile ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului doreljantea doreljantea Fratele meu este casatorit de 6 ani , casatorie in urma careia a rezultat un baetel de 5 ani.Sotii si copilul pana acum 1 saptamana au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)