avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintarea copilului

Fratele meu este casatorit de 6 ani , casatorie in urma careia a rezultat un baetel de 5 ani.Sotii si copilul pana acum 1 saptamana au locuit impreuna cu parintii mei care au si crescut copilul .De o luna in oras se vorbeste ca cumnata mea ar avea un amant , a fost vazuta de mai multe ori iesind de la el din apartament , saptamana aceasta a anuntat ca pleaca in strainatate la munca. Fara acordul sotului sia facut bagajele si a plecat ...in aceeasi zi din oras a plecat si amantul spre aceeasi destinatie ..Spania . fratele meu e hotarat sa divorteze........CE NE SFATUITI SA FACEM PENTRU A AVEA SANSE LA CASTIGAREA COPILULUI IN ACEST CAZ??? .... MULTUMIM ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:46, 22 Iulie 2010
Sa deschideti actiune de divort cu al doilea capat de cerere incredintare minor spre crestere si educare. Va trebui sa convingeti instanta prin probe ca este in interesul copilului ca acesta sa fie incredintat tatalui prin probe:martori, inscrisuri, interogatoriul paratei, ancheta sociala.
Va sfatuiesc ca in astfel de situatie sa luati legatura cu un avocat.
Exista posibiliataea ca mama sa nici nu ridice pretentii cu privire la copil, din ce povestiti.Inaintati actiune de divort solicitand incredintarea minorului si obligarea paratei la pensie de intretinere.
fratele e acum in oarecare avantaj pt a-i fi incredintat copilul, dat fiind faptul ca mama l-a abandonat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort complicat ramonamadalin ramonamadalin buna ziua.Sunt impreuna cu sotu meu de 8 ani,casatorita de 5 ani si avem un copil de 4 ani.Relatia noastra nu a fost un trai bun niciodata,dar cand nu mai ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor! DOROS DOROS Daca eu ,sotia si copilul in varsta de 8 ani suntem cetateni romani dar suntem momentan in Spania de un an. Sotia mea este amanta patronului meu de doi ani ... (vezi toată discuția)