avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort complicat

buna ziua.Sunt impreuna cu sotu meu de 8 ani,casatorita de 5 ani si avem un copil de 4 ani.Relatia noastra nu a fost un trai bun niciodata,dar cand nu mai puteam suporta si am vrut sa divortez am ramas insarcinata si din nou am lasat timpul sa treaca.Acum 2 ani am hotarat impreuna sa plecam in spania la lucru iar copilul a ramas cu mama sotului meu.Dupa 4 luni de Spania sotul meu sa intors acasa si nu a mai plecat insa eu da.Anul trecut am reusit sa cumparam o casa impreuna dar certurile nu sau sfarsit.Acum el vrea sa dea divort si ameninta ca ma da in judecata pentru abandon de familie. Eu am dovezi precum ca am trimis bani in fiecare luna pentru copil si casa dar mie teama ca o sa-mi ia copilul pentru a se razbuna pe faptul ca sant deacord cu divortul.Ce as putea face ca sa primesc avizurile in privinta procesului in Spania?si ce sanse am sa raman cu custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:09, 18 Martie 2010
In cazul in care sotul dvs.intenteaza actiunea de divort,prezenta dvs.la proces nu este obligatorie,putand sa fiti reprezentata de un avocat.Dar avand in vedere ca este vorba si despre incredintarea minorului,cel mai bine ar fi fiti totusi prezenta.
In privinta incredintarii copilului spre crestere si educare,instanta este cea care va hotari,tinand cont de interesul superior al copilului si de probatoriul administrat in cauza,caruia dintre parinti ii va incredinta minorul.
Pentru a obtine custodia copilului va trebui sa faceti cerere reconventionala. In aceasta situatie, divortul fiind actiune personala, prezenta dvs este obligatorie. In cazul in care sunteti nevoita sa va intoarceti la munca in Spania, angajati un avocat caruia ii veti face o procura speciala la notar, in baza careia va poate reprezenta.
Va sfatuiesc sa alegeti un domiciliu pentru comunicarea actelor de procedura in Romania, pt a nu va complica, iar de aici le poate transmite cineva acolo. Altfel procedura va fi greoaie si de durata.
Succes!
In situatia prezentata,NU aveti sanse...NU sunt suficienti banii pentru buna crestere a unui copil...Copii trebuiau vizitati des...
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
Serban Tanase, Consultant asigurari
buna ziua .
daca considerati ca relatiile de familie sunt iremediabil vatamate , introduceti dvs. actiunea de divort , solicitand si incredintarea minorului spre crestere si educare .
astfel, nu este nevoie sa va prezentati personal in instanta , insa va trebui sa mandatati un avocat sa va reprezinte .
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Da, sanse reale de incredintare nu vad daca nu va intoarceti sa stati cu copilul sau daca nu-l luati cu dv. in Spania.
Nu putem spune ca acel copil nu poate fi crescut de celalalt parinte in caz de divort, desi in timpul casatoriei e putut fi crescut. Depinde si daca a fost crescut si de tata sau numai de bunica etc.
Dar nu va ajuta sa ramaneti in strainatate absolut deloc.
De abandon nu poate fi vorba, e stupid.

Alte discuții în legătură

Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului doreljantea doreljantea Fratele meu este casatorit de 6 ani , casatorie in urma careia a rezultat un baetel de 5 ani.Sotii si copilul pana acum 1 saptamana au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor a_alinutzaa a_alinutzaa buna seara am un copil de 3 ani pe care l am luat cu mine in momentul parasirii sotului am luat copilul cu mine si l am dus la parintii mei dupa care am ... (vezi toată discuția)