am divortat de sotul meu acum 1 an si jumatate. pe timpul casniciei noastre el a mostenit casa parinteasca. o casa veche batraneasca, pe care noi am refacut-o aproape in intregime,in putine cuvinte am investit in ea 50 mii de euro. dupa ce am divortat el nu mi-a mai dat voie sa intru in casa. intre timp el a plecat in elvetia si am vorbit cu el sa-mi dea o lada frigorifica de acolo. mia spus ca poate merge baiatul cel mare sa o ia, iar acum ptr ca i-am intentat actiune de partaj ,mi-a spus ca ii va face plangere penala copilului ca a intrat in casa si a furat. mentionez ca baiatul are adresa din buletin acolo acasa. ce se poate intampla? ii poate depune plangere penala ptr asa ceva
In cel mai rau caz , poate formula o plangere penala impotriva copilului si a dvs.
Cred ca exista persoane care cunosc realitatea si cu acestea , in calitate de martori, cu alte probe acceptate de lege , puteti dovedi cum s-au petrecut lucrurile.
Orice actiune indreptata impotriva unor persoane , trebuie dovedita cu probe(acte , martori , alte probe acceptate de lege) ,daca nu , ramane o simpla insiruire de fapte si de date , fara valoare juridica.
noi suntem in partaj,si fostul sot a instrainat din lucruri. eu ii pot depune plangere? ptr ca mentionez din nou noi nu am locuit acolo
si pe deasupra va rog spunet-imi cate sanse am sa imi recuperez jumatate din bani investiti in casa pe care a mostenito ,ptr ca nu au fost putini(50 de mii de euro)
La masa partajabila vor fi aduse sumele de bani obtinute in urma instrainarii bunurilor proprietate comuna devalmasa.( in temeiul subrogatiei reale )
In privinta bunurilor mobile opereaza prezumtia de mandat tacit reciproc, unde consimtamantul se prezuma a fi dat. Insa aceasta prezumtie nu este una absoluta, irefragrabila, ci una relativa, combatuta de orice proba contrara.
Prin urmare, dumneavoastra puteti demonostrati ca nu v-ati exprimat consimtamantul cu privire la instrainarea bunurilor catre terte persoane , din contra, nu v-ati dorit ca acest lucru sa se intample.
Referitor la imbunatatirile aduse unui bun propriu , dobandit de catre fostul sot prin mostenire, dumneavoastra aveti un drept de creanta .
(veti dovedi cu inscrisuri, martori, interogatoriu si o expertiza de specialitate care a fost aportul dumneavoastra pentru sporirea valorii bunului imobil ).
MULTUMESC MULT. As mai avea o intrebare: In baza creantelor pot locui in acel imobil pana la solutionarea partajului? ptr ca eu acum locuiesc cu amandoi copii in chirie.
Promisa mostenire
oltitat
bunä, am si eu o intrebare?
parintii mei mi-au promis cä tot ce au ei i-mi revine mie eu sä am grija lor, eu i-am cumpärat fratelui meu o masinä in anul ... (vezi toată discuția)