avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau vanzare-cumparare?

buna ziua! va cer ajutorul intr-o problema: sunt crescuta fara a fi infiata de la varsta de 2 luni de un frate al mamei , bineinteles casatorit si care nu a avut copii niciodata .mai tarziu, ei au fost in ingrijirea mea si eu m-am ocupat de toate cheltuielile, inclusiv de cheltuieli ocazionate de spitalizari sau cum a fost cazul unchiului, deces. acum , sotia sa , deci matusa prin alianta vrea sa imi lase mie ce au ei in proprietate. care ar fi solutia ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iuliaro2006 , utilizator 12:32, 26 Iunie 2008
Solutia simpla si la indemana ar fi sa lase un testament in favoarea dvs. Daca nu are parinti in viata sau copii poate dispune prin testament asupra bunurilor pe care le are. Nu incalca rezerva nimanui iar sotul este decedat. Vanzarea -cumpararea presupune plata pretului, serios si real, iar o plata fictiva poate duce la nulitatea acestuia. Ar fi bine sa precizeze in testament si faptul ca a contat pentru ei devotamentul si ingrijirea dvs. Daca aveti chitante de la cheltuielile facute, mai pastrati-le o vreme (3 ani).
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
iuliaro2006, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire copil infiat maria162 maria162 Buna ziua, De patru ani, eu impreuna cu sotul meu ingrijim doua persoane in varsta (unchi si matusa) care vor sa ne faca testament si sa ii mostenim dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire amavrancea amavrancea Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie urgenta de ajutor. In urma cu 10 ani o matusa in varsta de 76 de ani neavand copii s-a gandit ... (vezi toată discuția)