avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... proces pierdut !?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

proces pierdut !?

buna ziua.
am avut in 2010 un proces intentat fostei firme la care am fost angajat si am cerut, printre altele, beneficiile materiale conform ccm la nivel de societate. eram convinsa ca voi castiga, insa am pierdut. curios a fost faptul ca la ultimul termen dar si la recurs, avocatul meu nu s-a prezentat, invocand probleme de sanatate, insa el se plimba pe culoarul tribunalului bine merci.
suma pe care am solicitat-o cu drept de beneficiu salarial era mare si justificata in baza unui raport scos din programul contabil informatic al firmei.
este posibil ca avocatul sa ma fi incurcat si sa fi semnat un contract cu fostul angajator si sa fi beneficiat de onorariu din partea intimatei!
este posibil sa ma adresez unui forum superior-barou- sa aflu daca temerile mele se confirma ca prea dintr-o data avocatul meu s-a "intors"?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:41, 22 Mai 2011
este dificil de a ne exprima o parere,atat timp cat nu cunoastem probele invocate in dosarul cauzei.pe urma, faptul ca procesul atat la fond,cat si in recurs nu a avut castig de cauza,spune destul de multe.Este posibil ca firma la care ati activat sa fi avut dreptate(existand acum autoritate de lucru judecat in acest sens).
Prezumtiile dvs referitoare la cele exprimate la adresa foatul dvs avocat,cu tot respectul,imbraca forma calomniei.
Daca aveti temeri in acest sens, puteti sa va adresati Decanului baroului din care face parte si sa va exprimati punctul de vedere.
Retineti- cuvintele exprimate aici pot sa va dauneze.Personal nu cunosc cazuri in care un avocat sa fi semnat in acelasi timp un angajament cu partea adversa;de altefl, acest lucru(daca se adevereste) este abatere disciplinara grava si are urmari grave asupra avocatului.
E clar ce trebuie sa angajeze un alt avocat de forma imediat, pentru ca baza relatiei avocat/clientul este mai presus de tot de incredere. Si daca n-a fost sau nu la ultimul termen o lamuresc direct de la el. Nu facem aceas lucru cu medici, care au dat jurament ipocratic?. Ponderea prejudiciul ai angajamentul avocatului este acoperit de polita de responsabilitatea profesionala.
multumesc frumos pentru raspunsuri.
la penultimul termen, la prima instanta, am vorbit cu avocatul si l-am intrebat daca nu ar fi bine sa cerem expertiza contabila, de atunci mi s-a parut o schimbare.
spuneti ca in cazul meu este calomnie, insa din partea colegului dvs. daca as putea dovedi cum se numeste?
daca nu sunt barbat si cu experienta in acest domeniu asta nu inseamna ca trebuie sa pierd cu "dreptatea in mana".
multumesc frumos.

Am mai citit pe acest forum despre cum unii clienți au îndoieli vizavi de modul în care sunt reprezentați în instanțe de către avocatul pe care tot ei l-au ales. Ciudat mod de a-ți exprima recunoștința pentru munca depusă de acesta în interesul cauzei tale. Mie, cel puțin mi-se pare ușor deplasat să crezi că avocatul tău a făcut o altă înțelegere, chiar cu angajatorul tău, mai ușor de crezut este faptul că nu s-au putut dovedi susținerile Dvs. în cardul procesului în primă instanță și ca urmare era și firesc să pierdețiprocesul. Foarte mulți clienți, cred acest lucru, deși ei ar trebui să știe că, cel puțin teoretic un proces se câștigă de către una din părți și inevitabil partea cealaltă trebuie să piardă, dacă nu se ajunge la o înțelegere în care ambele părți să câștige câte ceva. Susținerile care nu se probează, rămân simple susțineri și niciun judecător nu poate motiva o hotărâre pe baza acestora. Cea mai bună reclamă pentru un avocat este un proces câștigat și cu asta am spus tot ce este de spus în această chestiune.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Iosif Balint, Avocat
as dori sa ii raspund domnului Gabriel Z:
personal cunosc avocat care nu si-a primit onorariul de la partea pe care o reprezenta ca mai apoi sa treaca pe cealalta baricada !

Alte discuții în legătură

Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca un avocat isi bate joc de client si demonstrezi asta in instanta ? Costinel Burca Costinel Burca Nu stiu daca am postat in locul cel mai potrivit , asa ca rog un moderator sa mute discutia daca nu am postat unde trebuie . Deci ce se intampla daca un ... (vezi toată discuția)
Avocat pentru parat si reclamant leonard24s leonard24s Incerc sa fiu f explicit In cazul procesului 1 avocatul A reprezinta reclamanta X impotriva paratilor Y si Z. La o saptamana diferenta paratul Y deschide ... (vezi toată discuția)