avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei

Buna ziua,

in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei nevaste) m-a facut talhar, spunand ca unul dintre martorii convocati nu s-a prezentat pe motivul ca eu l-as fi amenintat pe respectivul om, ceea ce nu este deloc adevarat. Acest lucru a fost mentionat de catre judecatoarea de sedinta in incheierea emisa astfel:"avocatul paratei invedereaza instantei ca martorul XY nu s-a prezentat intrucat, din sustinerile paratei acesta ar fi fost amenintat de catre reclamant". Am avut multe persoane cunoscute in sala de sedinta, va dati seama cat de jenant a fost pentru mine...
[Intrebarea mea este: avand in vedere cele de mai sus, pot sa intentez un procez si sa solicit daune morale de la parata in cauza?
Va multumesc pt sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:38, 17 Noiembrie 2010
puteti sa-i faceti plangere penala pt savarsirea infractiunii de calomnie.
Pentru a discuta despre acest aspect,cred ca intati trebuie sa demonstrati prin probe ca martorul se poate prezenta si ca nu exista nicio amenintare din partea dvs.
La audierea sa martorul va declara care este situatia.
Consider ca ar fi suficienta declaratia martorului de dezmintire pentru a demonstra ca avocatul partii adverse a gresit ,de fapt ca a vorbit fara a avea acoperire,ca a incercat sa vorbeasca de fapt numai pentru clientul sau si mai putin pentru a sustine cauza cu profesionalism.
Exista si astfel de oameni...
Cred ca pot demonstra lucrurile de mai sus, martorul poate fi convocat. In asemenea cazuri pot sa cer orice suma? cine stabileste acest cuantum. Pe parcurs, pot sa retrag o plangere penala daca ma voi razgandi? Totul este cu scopul ca fosta sotie sa se comporte normal cu mine in fata copiilor mei (care sunt in intretinerea ei).
camptour a scris:

...
[Intrebarea mea este: avand in vedere cele de mai sus, pot sa intentez un procez si sa solicit daune morale de la parata in cauza?


Oy-oy! Da' ce aveti cu parata? Scrieti ca avocatul, nu parata ar fi zis ca sunteti talhar si ca ati fi amenintat martorii. Chemati-l in judecata pe domnul avocat.
sincer ?
cea mai proasta varianta ar fi sa va judecati cu un avocat.
va dati seama ca e posibil sa nu primiti nimic ?
si procesul va dura foarte mult si veti perde si timp si bani.

Alte discuții în legătură

Intampinare cuziamusia cuziamusia Ce se poate face in cazul cand partea parata inainteaza o intampinare unde nu dedica nici macar o fraza la ceea ce i se reclama, ci se limiteaza a face 17 ... (vezi toată discuția)
Avocatul m-a fãcut tâlhar în fața instanței! camptour camptour Bună ziua. În data de 25 a avut loc o ședință, în care eram parte civilă, în calitate de reclamant, pe fond-stabilire program vizită minori. ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ADRIANACIONCA ADRIANACIONCA In urma cu 5 ani am divortat de fostul meu sot. Inainte de casatorie am cumparat un teren si am inceput o constructie impreuna cu parintii mei. Dupa casatorie ... (vezi toată discuția)