avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Avocatul m-a fãcut tâlhar în fața ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Avocatul m-a fãcut tâlhar în fața instanței!

Bună ziua. În data de 25 a avut loc o ședință, în care eram parte civilă, în calitate de reclamant, pe fond-stabilire program vizită minori. La această ședință au fost convocați 4 martori, 2 din partea mea, 2 din partea pârâtei. Unul dintre martori ai pârâtei nu s-a prezentat, iar în momentul în care președintele ședinței a întrebat de motivul neprezentării, avocatul pârâtei a afirmat că eu aș fi amenințat martorul și din cauza asta nu a venit!!!. Acest lucru însă este complet neadevărat, ulterior am vorbit și cu martorul, el negând acest lucru, la fel și pârâta. Practic avocatul a inventat acest lucru.
Și faptul de mai sus s-a consumat în fața instanței judecătorești din România!
Se poate chiar așa? Ca un cetățean al acestei țări, care nu am avut niciodată confruntări cu legea, pot fi făcut tâlhar în fața instanței și în fața mai multor oameni care erau în sală?
Vă rog să mă ajutați cu păreri, cum ar putea fi tras la răspundere acest avocat?
Să reclam la baroul local și să cer cercetare disciplinară? Să acționez în judecată? Aș fi foarte recunoscător dacă m-ați ajuta, nu prea am cunoștințe juridice (sunt economist), dar cred că asemenea cazuri nu se pot întâmpla, și dacă se întâmplă nu trebuie să rămână fără ecou!
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
camptour, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:03, 28 Mai 2010
Daca aveti masuri de proba,pentru ca, probabil incidentul nu a fost mentionat in incheierea de sedinta,aveti posibilitatea sa sesozati oficial baroul din care face parte avocatul
Actionarea in judecata a avocatului nu se justifica,prin prisma aspectului ca acesta are dreptul sa isi reprezinte clientul cum intelege
Dacă am probe? Incidentul s-a întâmplat în timpul ședinței. Chiar și președintele ședinței m-a întrebat dacă este adevărat... Mai este grefiera și vreo 20 de oameni care erau în sală. Am insistat de vreo 2 ori să cheme și pârâta la interogatoriu să declare unde și cum s-a întâmplat acel eveniment inventat (când am amenințat eu martorul) dar s-au retras, avocatul s-a opus vehement acestui interogatoriu și la urmă au renunțat la acel martor. Ce ”pedepse” poate să primească avocatul în cauză? Există vreun regulament intern sau un cod etic al avocaților care a fost încălcat?
Nimeni nu contesta sustinerile dvs ,eventual existenta martorilor ,prezenti in sala
Acuzele atribuite au fost consemnate in incheierea de sedinta?
Parcurgeti legea si statutul profesiei de avocat
Nu stiu dacă au fost consemnate, nu am fost destul de atent si incă nu am reusit sa citesc documentul respectiv. Puteti să specificati nr si anul de emitere a legii la care ati facut referire mai sus? Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Sincer, imi vine foarte greu sa cred ca in tara asta, oricine poate fi blamat, jignit in fata, chiar in fata instantei, de catre un avocat care ar trebui sa reprezinte cetatenii acestei tari si sa nu poate fi tras la raspundere... In acest caz ne mai miram ce se intampla ”pe stardă”?
E neplacut ceea ce sustineti… si il acuzati pe avocatul paratei. Aveti, insa, certitudinea ca acest avocat nu a fost mintit de clienta sa cu privire la martor? Altfel spus, e probabil ca avocatul sa fi afirmat ca ati amentintat martorul deoarece asa i s-a spus pt a motiva absenta acestuia… Ce spun parata si martorul respectiv mai apoi e… cuvantul lor impotriva cuvantului avocatului. E destul de putin de crezut ca acel avocat sa fie atat de… stupid si sa faca afirmatii grave si… gratuite… din proprie initiativa.
Ganditi-va ca e posibil sa fi fost mintit de clienta sa (respectiv parata in raport cu dv)… O varianta perfect posibila… Si se intampla mai des decat va imaginati ca un client sa isi minta inclusiv avocatul - pentru ca mai apoi sa-i faca si reprosuri!

Statutul profesiei de avocat gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Legea 51/1995, republicata in 2001 (parca), privind exercitarea profesiei de avocat, cu modificarile intervenite;
Cautati si codul deontologic al avocatilor din UE aplicat si in RO.

Inainte de toate, insa, ar trebui sa va convingeti cine a fost cu ideea ca ati amenintat martorul…
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)
Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
> martor recuzat, declaratie aparuta ulterior la dosar doru6 doru6 Deci se intampla asa: judecatorul incepe audierea martorului fara sa-l intrebe daca e ruda, daca e in dusmanie cu partea, bla bla bla , iar spre sfarsitul ... (vezi toată discuția)