avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... > martor recuzat, declaratie aparuta ulterior la dosar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

> martor recuzat, declaratie aparuta ulterior la dosar

Deci se intampla asa: judecatorul incepe audierea martorului fara sa-l intrebe daca e ruda, daca e in dusmanie cu partea, bla bla bla , iar spre sfarsitul declaratiei martorul ,,din greseala'' mentioneaza ca este nepot de frate al reclamantului, moment in care avocatul paratului solicita judecatorului recuzarea martorului.
Judecatorul admite cererea, solicita grefierului sa nu mai printeze declaratia martorului si ii spune avocatului reclamantului ca trebuia sa mentioneze de la inceput ,,situatia'' martorului, astfel nu mai pierdea vremea aiurea.
Judecatorul intreaba avocatul reclamantului daca doreste inlocuirea martorului, paratul se opune pentru ca textul cu privire la inlocuirea martorilor prevede ca aceasta se va dispune: doar in caza de moarte, disparfitie si pentru motive temeinice. Judecatorul totusi nu tine cont, sustine ca el doreste sa afle adevarul.
Ulterior, pe internet, la dosare, in inchierea de sedinta, judecatorul face mentinue despre inlocuirea martorului recuzat.
Paratul, cand merge sa verifice daca s-au mai depuse acte la dosar constata cu stupoare ca: LA DOSAR APARE DECLARATIA MARTORULUI RECUZAT SEMNATA DE ACESTA, DE GREFIER SI DE JUDECATOR.

Acuma va intreb pe voi. Cum se poate intampla asa ceva si ce masuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: doru6 , utilizator 15:45, 24 Septembrie 2010
Cpoiati cele consemnate in incheierile de sedinta cu privire la aceste aspecte si sesizati CSM-ul.
martorul nu a semnat declaratia in sala de judecata?atunci e clar un abuz prin nerespectarea codului de procedura
Nici macar nu a mai fost printata declaratia, deci nu se mai pune problema sa fi fost semnata in sala de judecata.
Era ultima cauza de pe lista de sendinte.Martorul despre care este vorba, reclamantul si aparatorul reclamantului au parasit sala inainte.
Ultimele persoane care au parasit sala au fost paratii cu aparatorul lor in sala ramanand doar judecatorul si grefierul.

Nici nu stim ce sa facem, sincer. Probabil o sa punem in vedere judecatorului la inceputul sedintei celel intamplate si daca nu ia nici o masura o sa-i facem lui si grefierului reclamatie la CSM cum ne-a recomandat r.gabi.
Multumim
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
doru6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)
Motive recuzare judecator Nina1 Nina1 Buna ziua, Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil? Cu stima (vezi toată discuția)
Identitate gresita declaratie martor voinea75 voinea75 Se trece la audierea martorilor 2 pentru o parte si unul pt cealalta parte. Cei 2 martori(A si B)la care vreau sa fac referire sunt ai mei(parata, reclamata ... (vezi toată discuția)