avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IDENTITATE GRESITA DECLARATIE MARTOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IDENTITATE GRESITA DECLARATIE MARTOR

Se trece la audierea martorilor 2 pentru o parte si unul pt cealalta parte.

Cei 2 martori(A si B)la care vreau sa fac referire sunt ai mei(parata, reclamata )

Buletinele celor 2 martori(A si B) sunt puse in acelasi timp pe masa grefierului.

Judecatorul a inceput audierea martorului(A) prin a-l pune sa jure, sa-i spuna ca marturia mincinoasa se pedepseste....., si sa-l intrebe daca este ruda, afin , relatii de dusmanie. JUDECATORUL NU L-A IDENTIFICAT INSA PE MARTOR. ADICA NU L-A INTREBAT CUM SE NUMESTE. GREFIERUL A LUAT DATELE DE PE BULETINUL MARTORULUI B SI L-A TRECUT IN DECLARATIA MARTORULUI A.

Acelasi lucru s-a intamplat si la audierea martorului B, judecatorul neidentificand numele acestuia, iar grefierul bineinteles si-a continut greseala. Pe declaratia martorului B a fost trecut numele martorului A.
Martorii A si B si-au citit declaratiile, concentrandu-se sa citeasca partea de declaratie si nicidecul pe partea de sus cu nume, prenume......
Declaratiile au fost semnate de toti trei (judecat, grefier si martor)
Ce se mai poate face acum?
Am solicitat la termenul urmator sa ni sa admita rectificarea declaratiilor. Judecatorul a zis sa le lasam asa, daca tot sunt semnate..... In schimb grefiera nu stiu ce a consemnat ca in incheierea respectiva apare fraza: '' Nu s-a solicitat reaudierea martorilor" Se poate sa fie un aranjament intre grefier si partea adversa? As vrea sa cred ca nu. Ce mai pot face eu? Sa cer recuzarea grefierului, sa ce ce anume?
Va multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 14:42, 11 Ianuarie 2012
Daca marturiile depuse de martorii dv va sunt favorabile, ce interes ati avea sa faceti asta? Puteti eventual sa depuneti o cerere de indreptare a erorii materiale si sa lasati partea adversa sa-si bata capul cu asta.
Marturiile martorilor imi sunt favorabile, dar mi-e teama ca aceste declaratii sa nu fie lovite de nulitate, adica sa nu se ia in considerare. Se poate asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> martor recuzat, declaratie aparuta ulterior la dosar doru6 doru6 Deci se intampla asa: judecatorul incepe audierea martorului fara sa-l intrebe daca e ruda, daca e in dusmanie cu partea, bla bla bla , iar spre sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Pot invoca inadmisibilitatea martorilor pentru ca se afla in legaturi de interese cu partea adversa, in vechiul cod de procedura civila? eusaisapte eusaisapte Pot invoca inadmisibilitatea martorilor paratei pentru ca se afla in legaturi de interese cu parata, in vechiul Cod de procedura civila? As putea invoca de ... (vezi toată discuția)
Martor in proces de partaj prislop prislop Am fost actionata in judecata de catre sora mea,pentru efectuarea partajului,ea dorind mai mult decat jumatate din mostenirea parintilor nostri. Problema este ... (vezi toată discuția)