avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martor in proces de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martor in proces de partaj

Am fost actionata in judecata de catre sora mea,pentru efectuarea partajului,ea dorind mai mult decat jumatate din mostenirea parintilor nostri.
Problema este ca unul dintre martorii ei,respectiv verisoara noastra primara, a fost obiectul unei dispute mai vechi intre mine si ea, banale si personale,penibile in ce ma priveste,dar care au dus la ruperea definitiva a relatilor dintre noi.
Fiind o persoana extrem de rautacioasa si lipsita de scrupule, ba mai mult, fiind si extrem de proasta,ma tem de o razbunare in ce priveste depozitia ei!
Exista posibilitatea sa fie recuzata de avocatul meu?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:08, 21 Mai 2010
La un proces de partaj nu pot fi chemate ca martori rudele decat daca cealalta parte este de acord si daca instanta incuviinteaza acest lucru.
Puteti sa va opuneti la audierea martorei fiind ruda si in dusmanie cu dvs.
Aveti posibilitatea legala ca impotriva oricarui martor care nu declara adevarul sa formulati plangere penala pentru marturile mincinoasa,conform art.260 c.pen
Nu pot fi ascultati ca martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv;
2. sotul, chiar despartit;
3. interzisii si cei declarati de lege incapabili de a marturisi;
4. cei condamnati pentru juramant sau marturie mincinoasa.
Partile pot conveni, expres sau tacit, sa fie ascultate ca martori si persoanele prevazute la alin. 1 pct. 1 si 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor stefan69 stefan69 buna seara ! La prima infatisare de divort,reclamanta s-a prezentat cu un martor ,cu care ,eu parat am fost de acord .S-a hotarat audierea martorului la ... (vezi toată discuția)
Martorii in proces szabo doinita doina szabo doinita doina as dori sa aduc in fata instantei 2 martori care sint mama si fiu si care nu sint rude cu decedatul bunic al meu care a fost condamnat politic si nici cu ... (vezi toată discuția)
Martor legal? ELY63 ELY63 Va rog sa imi spuneti daca este normal ca sora paratei sa fie martor intr-un proces de program vizitare minor?Eu stiam ca numai la divort pot fi martori din ... (vezi toată discuția)