avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cale de atac

In urma cu 5 ani am divortat de fostul meu sot. Inainte de casatorie am cumparat un teren si am inceput o constructie impreuna cu parintii mei. Dupa casatorie am facut foarte putine lucruri impreuna cu fostul sot la acea casa. Pentru ca am divortat de el m-a agresat in repetate randuri si m-a obligat sa ii semnez o hartie prin care sa ii dau 35000 euro. Am ajuns la tribunal. La primul proces judecatoarea a estimat ca e inacceptabil ceea ce cere. Avocatul meu din acea vreme nu a vrut sa ceara anularea hartiei si a zis ca nu se poate deschide un alt proces cu aceeasi hartie. Acuma am aflat de ce...i-a fost promis procent din ce obtine fostul sot. Dupa cateva saptamani m-am trezit cu un alt proces, pe baza aceeasi hartii. El avea la dosar doar acea hartie eu aveam dovezile la toate investitiile la casa, facute de mine si parintii mei inainte de casatorie, proces verbal de la politie care dovedeau agresiunile si 2 martori. Judecatoarea i-a dat castig de cauza; mi-a respins martorii pe motiv ca sunt subiectivi pt. ca sunt prietenii mei dar a acceptat martor o persoana care nu a fost de fata la nimic si care e sotia nepotului lui. In plus nu a acceptat ca proba procesul verbal de la politie pe motiv CA AM FOST FARA EL LA POLITIE SI AM PUTUT DECLARA CE AM VRUT chiar daca am fost cu un martor care m-a dus cu masina la politie. Unde in lume agresatul merge la politie cu agresorul????? In plus nu mi-a mai dat nici o cale de atac. Am putut doar sa fac apel care mi-a fost respins. La apel judecatoarea a zis ca de ce nu am cerut anularea hartiei cand am castigat primul proces. Avocatul meu nu a vrut oricat am insistat, zicea ca nu e nevoie. Acuma am aflat de ce, isi ia procent de la fostul sot dar nu e oficial de unde am aflat si nu o pot dovedi. Chiar nu se poate face nimic??? Sunt furata asa pe fata si nu pot face nimic??? Atunci oricine poate ameninta si obtine sume enorme fara nici o dovada a banilor
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:42, 19 Noiembrie 2014
Doamna,
Va scrie un avocat care ia foc de fiecare data cand un client ii pune la indoiala cinstea. Din experienta am invatat ca numai oamenii necinstiti ii banuiesc pe altii in mod nejustificat de necinste. Trebuie sa va ganditi serios daca ceea ce sustineti este adevarat si poate fi dovedit sau nu.
Impotriva avocatului puteti formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 284 Cod penal

Art. 284
Asistenţa şi reprezentarea neloială
(1) Fapta avocatului sau a reprezentantului unei persoane care, în înţelegere frauduloasă cu o persoană cu interese contrare în aceeaşi cauză, în cadrul unei proceduri judiciare sau notariale, vătăma interesele clientului sau ale persoanei reprezentate se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează înţelegerea frauduloasă dintre avocat sau reprezentantul unei persoane şi un terţ interesat de soluţia ce se va pronunţa în cauză, în scopul vătămării intereselor clientului sau ale persoanei reprezentate.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Trebuie sa stiti insa ca si denuntarea calomnioasa se pedepseste.
Lasand la o parte problemele cu aoaratorul d-voastra incerc sa va inteleg problema.
Unu. Din cate inteleg eu ati semnat (d-voastra ziceti sub amenintare) un inscris prin care promiteati fostului sot 35000 de euro.
Doi. Chiar daca prima cerere formulata de fostul sot a fost respinsa ca inadmisibila nimic nu ne poate dovedi ca invocarea nulitatii actului incheiat cu fostul sot ar fi fost admisa.
Trei. Trebuie sa stiti ca nulitatea nu rezulta pur si simplu din anumite circumstante si ca actul incheiat cu fostul sot este valabil chiar daca ati dovedit ca investitiile sunt facute cu fonduri proprii. Actul putea fi nul doar daca la momentul incheierii lui ati fi fost in eroare, pacalita de fostul sot, amenintata sau constransa de acesta sa consimtiti la incheierea actului.
Multumesc pentru raspuns d-le avocat. Si eu iau foc cand vad care sunt legile in tara asta. Am un proces verbal de la prefectura de politie din Paris care atesta amenintarile si martori. La data cand i-am semnat acel act locuiam in Paris, SINGURA cu un nebun pe urmele mele in fiecare zi, cu telefoane la 3 dimineta cand era beat si toate astea timp de un an. Judecatoarea de care am avut eu parte a respins acel proces verbal de la politie pe motiv ca am fost singura, fara el si am putut declara ce am vrut. Am fost fara el ca doar nu era sa vina cu mine si sa recunoasca, dar nu am fost singura, am fost cu un martor care m-a luat din srada cu masina si m-a dus la politie. Cat despre avocatul pe care l-am platit cu sume enorme stiu foart ebine ce a facut. La al doilea proces pe care l-am pierdut am fost intrebata de ce nu am cerut anularea hartiei la primul proces...raspuns, nu a vrut avocatul meu. Am insistat de nenumarate ori sa scrie si ca rerem anularea. Nu ca nu se poate cere ca e vb de altceva si ca oricum nu mai poate deschide alt proces cu aceeasi hartie. Cand m-am trezit cu am doilea proces si am intrebat cum este posibil mi-a dat un raspuns tamp pt. un avocat " a mai putut o data" si ridica din umeri ca un nesimtit. Cum am zis si in meg trecut, daca va ameninta cineva sa semnati o hartie va poate lua tot. Ghinion ca nu esti mai tare in pumn
Din ce am inteles eu d-voastra l-ati reclamat la politie pe fostul sot iar instanta a respins procesul-verbal in care erau consemnate acuzatiile d-voastra impotriva fostului sot de catre politia franceza.
Eu cred ca a procedat corect.
Acel proces-verbal nu are valoare probatorie decat pentru faptul ca la data de ... ora de ... ati formulat inaintea postului de politie din ... acuzatii impotriva fostului sot. Atat. Nimic altceva.
Ca sa va dati seama de ce nu dovedeste ca ati fost agresata ci doar ca d-voastra sustineti ca ati fost agresata va rog sa va inchipuiti ca fostul d-voastra sot merge la politie si va reclama ca i-ati furat din buzunar 20.000 de euro. Procesul-verbal pe care i-l elibereaza politia nu fac e dovada ca i-ati furat ceva ci doar ca el zice ca i-ati furat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie tinaa tinaa buna ziua . va rog sa imi spuneti daca il pot acuza de calomnie pe fostul sot care din 2012 ma tot poarta prin tribunale si pe la politie cu diverse plangeri ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie Amalia 207 Amalia 207 In cazul unui ordin de protectie, cine are dreptul la avocat din oficiu,victima sau inculpatul? (care este deosebit de agresiv ) (vezi toată discuția)
Program de vizitare copil micheller micheller Prin hotararea de divort s-a stabilit programul de vizita a minorului pentru fostul sot astfel: "4 ore sambata sau duminica, de comun acord" (copilul se afla ... (vezi toată discuția)