avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu bugetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu bugetar

am salariul maxim pe functia sef depozit la o institutie apartinand minst.sanatatii.salariul poate fi imbunatatit avand in vedere ca gestionez valori foarte mari.garantie imi opreste 10% din baza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 25 Iulie 2008
O posibilitate a imbunatatirii salariului ar fi sub forma unui spor sau adaus la salariul de baza, daca contractul colectiv de munca aplicabil prevede acest lucru.
Sporurile la salariu pot fi gasite in CCM la nivel de ramura sanitara, intrucat sunteti angajat al unei institutii din subordinea Ministerului Sanatatii.
Pentru anul 2007, CCM la nivel de ramura sanitara prevedea urmatoarele :
art.94 (2) Drepturile salariale cuprind :
a) al 13-lea salariu, care va fi plătit o dată cu achitarea acestuia pentru personalul finanţat de la bugetul de stat;
b) premii lunare în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului contractual;
c) un salariu de baza, plătit de unitate mamei, pentru naşterea fiecărui copil; daca mama nu este salariata, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu de baza;
d) Salariaţii care se pensionează pentru limita de vârstă primesc o indemnizaţie egala cu cel puţin un salariu de baza avut in luna pensionarii.”
e) indemnizaţie de instalare echivalentă cu un salariu de bază corespunzător funcţiei, în condiţiile legii.
f) primă de vacanţă.*
(3) Premierile se stabilesc cu avizul reprezentanţilor organizaţiilor sindicale afiliate organizaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă.

Art. 95. Pentru locurile de muncă cu condiţii grele, deosebit de periculoase şi periculoase, condiţii vătămătoare, condiţii de încordare psihică, din mediul rural, din zonele izolate sau unde atragerea personalului se face cu greutate etc., sporurile se stabilesc potrivit anexei nr. 4.

Art. 96. (1) Se acordă următoarele sporuri şi adaosuri la salariul de bază:
a) pentru orele prestate în zilele de sâmbătă, duminică, de sărbători legale şi în alte zile în care, potrivit legii, nu se lucrează, se acordă un spor de 100 %;
b) atunci când din cauze argumentate repausul săptămânal se acordă după 15 zile de activitate continuă, orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale, se plătesc cu un spor de 200% din salariul de bază;
c) pentru orele prestate peste durata normală a timpului de lucru, potrivit prevederilor legale, dar nu mai puţin decât cuantumul în vigoare la data înregistrării prezentului contract colectiv de muncă;
d) sporul de vechime se acordă potrivit prevederilor anexei nr. 8, de acest spor beneficiind integral şi salariaţii a căror vechime în muncă nu este în totalitate în domeniul sanitar, în baza utilităţii angajărilor efectuate;
e) pentru activitatea desfăşurată în timpul nopţii se acordă un spor de 25% la salariul de bază;
f) pentru activitatea desfăşurată în 3 ture, în locul sporului prevăzut la pct. e), se acordă un spor de 15% la salariul de bază;
g) sporuri specifice reţelelor sanitare din alte ministere sau departamente.
(2) Garanţia în bani, reţinută salariaţilor care au gestiune în primire, va fi depusă conform prevederilor legale în vigoare.

Art. 97. (1) Alte drepturi de personal :
a) plata conferită de încheierea contractului individual de muncă cu timp parţial.
b) plata orelor suplimentare;
c) plata cheltuielilor de transport în cazul deplasării în cadrul localităţii, în interesul serviciului, pentru funcţiile stabilite de Ministerul Sănătăţii, potrivit legii.
(2) Condiţiile de diferenţiere şi criteriile de acordare ale drepturilor prevăzute la alin. (1) se stabilesc cu avizul reprezentanţilor organizaţiilor sindicale, afiliate organizaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă.

Art. 98. În raport cu activitatea prestată salariaţii pot primi anual un salariu de merit, în cuantum de până la 15% din salariul de bază, stabilit în condiţiile legii.
De ce de prima de stabilitate acordata personalului sanitar din unitatile sanitare nu beneficiaza si personalul medical din unitatile medico-sociale?
Persoanele care lucrează în sistemul sanitar vor beneficia de prime de stabilitate.
Prima de stabilitate este acordată personalului care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă sau care are raport de serviciu pe durată nedeterminată, ori perioadă determinată, aşa cum prevede Codul Muncii. De asemenea, beneficiază acei medici care au şi statut de cadre didactice şi care desfăşoară activitate integrată în baza unui contract individual de muncă.

Unitatile de asistenta medico-sociale sunt institutii publice specializate, cu personalitate juridica, în subordinea autoritatilor administratiei publice locale, care acorda servicii de îngrijire, servicii medicale, precum si servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale.
Prin urmare, pentru acordarea primei de stabilitate trebuie sa va adresati autoritatii administratiei publice locale in a carei subordonare sunteti.
Multumesc mult! Voiam totusi sa precizez, ca salariile personalului medical din unitatile medico-sociale sunt platite de Autoritatea de Sanatate Publica si nu de catre Consiliile Locale,care nu platesc decat personalul nemedical.Prin urmare ,de ce sa ne adresam Consiliului Local,cand suntem platiti ca din acelasi buget ca si cadrele din alte spitale din Romania.?
Oare asistentii si medicii din UMS-uri nu pot migra?

Alte discuții în legătură

Sambete, duminici si sarbatori legale mod de plata ? cili1959 cili1959 personal medico sanitar care lucreaza la ture 12/24 lucreaza si in zilele de repaus saptamanal si in zilele libere prin lege .Cum vor fi platite conform noii ... (vezi toată discuția)
Salariu vasilecamelica vasilecamelica ce salariu am daspor de cond. deosebite ca lucrez ca infirmier de 1 an si o luna si beneficiez de 50% (vezi toată discuția)
Salariul minim in sanatate mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, Sunt angajata in sistemul sanitar de stat si am salariul de incadrare de 580 lei.Ptr.ca am ture si ore de noapte netul ajunge la 800 lei. E corecta ... (vezi toată discuția)