avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenia araba
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenia araba

Un cetatean roman,hotaraste sa se stabileasca intr-o tara araba. Avand in vedere faptul ca acestea sunt state religioase care au ca izvor de drept principal Coranul,daca isi doreste sa obtina cetatenia statului respectiv este obligat sa se si converteasca la Islam?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 20:32, 27 Aprilie 2011
Depinde de tara, exista site-uri de unde puteti afla conditiile specifice pentru fiecare in parte. De exemplu [ link extern ]

In principiu, tarile din Estul Mijlociu au ca si cele din Europa un sistem bazat pe descendenta (jus sanguinis), plus o procedura proprie de naturalizare. Tinand cont ca toate au minoritati religioase (crestini, evrei, ba'hai samd), nu cred ca religia este o cerinta absoluta in vreuna dintre ele, desi probabil ingreuneaza procedura. Persoana se poate informa la ambasada tarii in care se deplaseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie tancu tancu Verisoara mea se afla in urmatoarea situatie: a fost abandonata de tatal ei la varsta de 2 ani, de atunci el nemaidand nici un semn de viata si fiind crescuta ... (vezi toată discuția)
Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)
Vreau să mă căsătoresc cu un arab. ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie? Stoi Stoi Bună vreau sa ma casatoresc cu un arab din Jordan vreau sa stiu ce acte imi trebuie .am inteles ca imi trebuie mai multe acte asi dori sa stiu exact ce anume ... (vezi toată discuția)