avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... procedurile pentru inscriere si radiere sulta la ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

procedurile pentru inscriere si radiere sulta la cartea funciara

Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de urmatoare problema:

Am de dat o sulta fostului sot, pt un imobil (luat prin credit ipotecar si neachitat inca), eu solicitand sa raman cu imobilul, ca singurul titular de cont iar el renuntand la calitatea de codebitor. Fostul sot este de acord, urmeaza sa ii dau in curand sulta.
Am inteles ca dupa acordarea sultei catre fostul sot trebuie sa merg la Cartea Funciara sa depun mai intai cererea de inscriere sulta(normal, fostul trebuia sa se ocupe de inscriere datorie la CF, dar nu l-a interesat), apoi cererea de radiere sulta. Intrebari:

1.care sunt exact procedurile dupa ce ii acord fostului sulta, care sunt actele actele necesare la CF si care sunt taxele percepute la CF?
2. ce alte acte trebuie sa mai solicit de la CF?Vreau sa apara ca eu am ramas singurul titular pe imobil si nu stiu ce acte tb sa solicit si cat ma costa?

Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)