avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura de urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura de urmarire penala

daca impotriva mea s-a facut o plangere la politie la investigatii fraude, am fost la politie si am dat declaratie. dupa 7 luni m-au sunat sa ma duc inapoi sa mai dau declaratie ca s-a inceput urmarirea penala. am dreptul in acest caz sa solicit prezenta unui avocat pentru orice declaratie care urmeaza sa o fac?

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:17, 28 Aprilie 2011
trebuia sa aveti avocat de la prima declaratie insa nici acum nu este tirziu. este bine sa fiti asistat de catre un avocat mai ales daca s-a dispus inceperea urmaririi penale.
@gabrici
Trebuia sa va angajati aparator.
Acum asteptati sa vi se comunice actul procurorului prin care va trimite in judecata sau nu. Din acel moment, va angajati avocat sau nu.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
multumesc, problema este ca incearca sa mearga la intimidare, in prima faza au spus ca este doar o declaratie de "procedura" sa inchida cazul si acum dupa 7 luni m-au sunat sa merg sa fac alta declaratie

dosarul este inca la procuror
Nu stiu despre intimidare, dar asta este procedura: o declaratie initiala la deschiderea dosarului penal, in calitate de faptuitor si una la inceperea urmaririi penale, in calitate de invinuit.
Ne-am dat seama ca dosarul este inca la procuror.
Recomandarea este ca in limita posibilitatilor financiare sa va angajati avocat pentru a minimaliza consecintele juridice ale eventualei dvs fapte..
Impreuna veti stabili si stategia de aparare , in functie de probatorii si de alte elemente aflate in dosarul cauzei.

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cristiursa cristiursa 1daca nu e inceputa urmarirea penala organele de urmarire sunt obligata sa aduca la cunostinta unei persoane dreptul de a avea aparator spre ex. luarea unei ... (vezi toată discuția)