avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Un pensionar de invaliditate gradul II poate lucra ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Un pensionar de invaliditate gradul II poate lucra ca zilier?

un pensionar pe caz de boala gr. II poate lucra ca zilier?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:40, 28 Aprilie 2011
lumidrula a scris:
un pensionar pe caz de boala gr. II poate lucra ca zilier?
multumesc

Un beneficiar de pensie de invaliditate gradul II nu poate lucra, indiferent de meserie. Invaliditatea de gradul II este caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca (art. 69 din Legea nr. 263/2010). Daca se angajeaza, indiferent unde si pe ce post, sa se pregateasca sa piarda pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari lilianadani lilianadani noul presedinte ales al asociatiei de proprietari este pensionat pe caz de boala gr.2 si are o remunerare neta de 300 lei. exista vreo incompatibilitate intre ... (vezi toată discuția)
Drept munca pensionari de boala homereg homereg Daca sunt in pensie de boala gr. 2 am voie sa fiu asociat in SRL sau sa am Intrepr Individuala ??? Motivatie va rog ! (vezi toată discuția)