avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai exista vreo cale de atac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai exista vreo cale de atac?

Buna ziua,
Va rog din nou sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea speta.
Intr-un proces civil-fond funciar,instanta de fond mi-a dat castig de cauza dupa care am pierdut in recursul intentat de partea advesa. Mai apoi am facut cerere de revizuire care mi-a fost respinsa ca tardiv formulata,intrebarea mea este: mai am vreo cale de atac? as putea cere repunerea pe rol sau altceva?daca da in ce termen?
Va multumesc!
O zi linistita tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 28 Aprilie 2011
mai aveti o cale extraordinara de atac: contestatia in anulare. insa doar dupa ce va consulta un avocat actele dvs va poate spune daca exista temei pt a fi promovata o contestatie in anulare.
va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns,in ce termen de la pronuntare poate fi introdusa aceasta actiune?
Prin art.319 alin.2 C.proc.civ. , legiuitorul distinge, cât priveşte termenul de
exercitare a contestaţiei, după cum hotărârea atacată este sau nu susceptibilă de executare silită .
Dacă hotărârea irevocabilă este susceptibilă de executare silită, contestaţia în anulare se poate face oricând înainte de începerea executării silite, iar în timpul ei, până la împlinirea termenului stabilit prin art.401 alin.1 lit.b sau c (art.319 alin.2 teza I C.proc.civ.) .
Împotriva hotărârilor care nu se aduc la îndeplinire pe cale de executare silită, contestaţia poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data când contestatorul a luat cunoştinţă de hotărâre, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas irevocabilă (art.319 alin.2 teza a II-a C.proc.civ.) .
Textul stabileşte sistemul termenului dublu : un termen subiectiv de 15 zile, care se calculează de la data când contestatorul a luat cunoştinţă de hotărâre şi un termen obiectiv de un an, care se calculează de la data când hotărârea a rămas irevocabilă, pentru ipoteza în care contestatorul nu a luat cunoştinţă de aceasta; termenul de un an fiind limita maximă de timp înăuntrul căreia partea trebuie atât să cunoască hotărârea, cât şi să exercite calea de atac .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocabila elenapoli elenapoli pentru un cetatean palestinian (Gaza) s-a respins prin hotarare judecat irevocabila recursul privind procedura de azil in Romania. are termen pt parasirea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Care este termenul limita pentru a introduce o contestatie in anulare impotriva unei decizii pronuntata in 2 iunie la litigii de munca Va ... (vezi toată discuția)