In situatia in care firma este in insolventa,iar angajatorul a luat in evidenta faptul ca sunt insarcinata in luna 4,poate sa ma concedieze?Daca da in ce conditii?Mai benificiez de concediu de maternitate si de ingrijire a copilului( in cazul in care cele 12 luni nu au fost lucrate inca)?
Daca societatea intra in faliment, atunci au dreptul sa va concedieze chiar daca sunteti insarcinata.... art.60 alin.2 din Codul Muncii ofera aceasta posibilitate.
Si in acest caz,nu voi mai beneficia de concediu de maternitate si de ingrijire a copilului?Sau firma trebuie sa imi elibereze un act oficial prin care sa mentioneze ca aceasta concediere s-a realizat din motive neimputabile mie a.i sa pot si eu beneficia de drepturi mai departe??
Am citit articolul 60 alin 2 din Codul Muncii,insa de acolo am inteles ca odata angajatorul anuntat in scris asupra starii fiziologice de graviditate,nu poate dispune concedierea daca a luat cunostinta de faptul ca sunt insarcinata inainte de a emite decizia de concediere.
Indemnizatie copil
Cezara_85
Momentan sunt angajata din octombrie 2016 la o firma care se va închide la începutul lunii martie, urmând sa nasc în luna august. In cazul meu de unde voi ... (vezi toată discuția)