avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Firma in insolventa/angajata insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Firma in insolventa/angajata insarcinata

In situatia in care firma este in insolventa,iar angajatorul a luat in evidenta faptul ca sunt insarcinata in luna 4,poate sa ma concedieze?Daca da in ce conditii?Mai benificiez de concediu de maternitate si de ingrijire a copilului( in cazul in care cele 12 luni nu au fost lucrate inca)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 1 Mai 2011
ar fi bine sa intrati in concediu medical de pe acum si apoi sa o tineti asa pana se face perioada de CIC
Dar totusi,ei legal avand in vedere situatia lor din firma au o baza legala ptr a ma concedia in conditiile de fata???
Daca societatea intra in faliment, atunci au dreptul sa va concedieze chiar daca sunteti insarcinata.... art.60 alin.2 din Codul Muncii ofera aceasta posibilitate.
Si in acest caz,nu voi mai beneficia de concediu de maternitate si de ingrijire a copilului?Sau firma trebuie sa imi elibereze un act oficial prin care sa mentioneze ca aceasta concediere s-a realizat din motive neimputabile mie a.i sa pot si eu beneficia de drepturi mai departe??
Am citit articolul 60 alin 2 din Codul Muncii,insa de acolo am inteles ca odata angajatorul anuntat in scris asupra starii fiziologice de graviditate,nu poate dispune concedierea daca a luat cunostinta de faptul ca sunt insarcinata inainte de a emite decizia de concediere.

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Cezara_85 Cezara_85 Momentan sunt angajata din octombrie 2016 la o firma care se va închide la începutul lunii martie, urmând sa nasc în luna august. In cazul meu de unde voi ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal de risc Darib Darib Buna... se poate sa intru din șomaj tehnic în concediu maternal de risc? (vezi toată discuția)